Godkänt seriespel för SSÖs öppenlag

14-15 augusti spelades det seriespel i Svenljunga för distriktets öppna serielag – div 3 och 4. Sansjö hade ett lag i vardera divisionerna och under lördagen spelade båda 3 klubbmöten, följt av söndagen då bara div 3 hade 3 möten. Div 4 spelade 2 möten men eftersom Sansjö-laget stod över sista omgången var laget färdiga redan vid lunch.

Div 3-laget (Gunhild/Gerd/Hans/Reino/Eddy + Henry på lördagen, Lars-Olov på söndagen) hade 5 poäng med sig från vårsammandraget. Nu fick man 3 poäng på lördagen och 4 på söndagen vilket sammanlagt ger 12 poäng och en hedrande 5:e plats inför det tredje och sista sammandraget 18-19 sept i Mölltorp).

Sansjö-resultat: Mot Dalsjöfors 3-1, Carlsborg 2-2, Borås Petanque 1-3, Grodan 2-2, Lidköping 2-2 och Skara 4-0.

Klicka här för serietabellen div 3

Div 4-laget hade bara en poäng med sig från våren men var nu mer förberedda på vad som väntade dem. 3 poäng till var positivt men laget slutade tyvärr ändå på sista plats. Div 4 har nu spelat färdigt årets serie.

Sansjö-resultat: Mot Torp 3-1, Bonbon 3 1-3, Ödenäs 2 0-4 och Houdini 2-2.

Klicka här för att se sluttabellen för div 4

Seriesammansättningen nästa år blir helt ny och det är med spänning man ser fram mot vad detta innebär för Sansjö och de andra lagen i distriktet.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Godkänt seriespel för SSÖs öppenlag

 1. Herman skriver:

  Det ska utan tvekan bli spännande att se hur det blir nästa år. Först och främst ska ju årets placeringar avgöras, men med lite otur kan det innebära att en fjärde-femteplats i WDBF:s div 3 2010 inte räcker för spel i samma serie 2011. Det är närmast orättvist tuffa förutsättningar som gäller i det öppna seriespelet i år.

 2. Göran Ruthberg skriver:

  Först vill jag bara uttrycka mitt gillande när det gäller att möta goa människor på boulebanan i wdbf, några lag i synnerhet och andra lag i allmänhet…
  Undrar om alla lagen vet vilka förutsättningar som råder för serieseger i 3.an?
  I Svenjunga verkade det inte så när man pratade runt…
  Så här är det: 1.an i wdbf div.3 spelar kval i enkelserie mot 1.an gbbf och 4.an o 5.an i div. 2 västra. Det kvalas på fyra platser i Sverige samtidigt och 1.orna och de två bästa 2.orna spelar div. 2 nästa år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.