Nästan fullt hus i första Månadsfighten (DAL)

Lördagen den 23 oktober arrangerade Dalsjöfors vinterns första Månadsfight i Hökerums boulehall. Det var i klassen V55MXd och tävlingen samlade 29 lag (32 lag kan som mest få plats). Man spelade 4 omgångar monrad med slutspel (perfekt upplägg enligt min mening). 16 lag till A-slutspel och 13 till B. Jag hade förmånen att få spela med Inga-Lill Johansson från arrangörsklubben och vi brukar få till ett vinnande spel. Antagligen hade vi inte hunnit bli bekanta med inomhusbanorna för det gick lite knackigt i början, men en 10:e plats efter monradspelet är godkänt. Salme Carlén och Lars-Erik Fritioff från Borås GIF var inte på något generöst humör denna dag och vi åkte ut i 1/16-delen utan att ha fått en enda poäng i matchen. Vi råkade på dom redan i monradspelet men då fick GIF-laget ”bara” 9-8.

Vann gjorde Landvetterlaget med Birgitta och Sune Blad efter finalseger över laget från Kulknappen (Varberg) med Birgitta Olausson och fd Dalsjöforsspelaren Kenneth Johansson. Landvetterlaget startade mycket blygsamt på morgonen men tuffade till sig allteftersom dagen gick och fick som sagt förstapriset. Grattis!

Klicka här för att se resultatlista

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: Många lag och nya ansikten i Hökerums boulehall. En hall som inbjuder till en gemytlig samvaro. Och upplägget med monrad och slutspel tilltalar mig mycket.

MINUS: Borde haft tidsbegränsning de två första slutspelsmatcherna när 16 lag går vidare. Innebär då en ”behagligare” längd på tävlingsdagen. Sedan tycker jag DAL ska titta på slutspelsplanen. Jag misstänker att den bör justeras något.

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.