Vann årets Lag-DM V55 i Borås

Sansjö Boule stod tillsammans med WDBF som arrangör för årets Lag-DM. Det var fyrmanna mix och spelades i klasserna öppen och Veteran 55. I den öppna klassen kom till slut 8 lag medan veteranklassen samlade 21 lag. Innebar att det var 116 spelare igång från morgon till sena kvällen. Det blev en annorlunda tävling med nya DM-regler och frågor uppstod som fick lösas under tävlingens gång.

Arrangörsklubben hade flera lag med i tävlingen och fick lag med i båda klassernas finaler. I öppna klassen var det SSÖ-laget med Tage Axelsson, Lars-Gunnar Andersson, Karin Bergström och Thomas Efraimsson som spelade final mot Borås Petanque Club’s lag med Jari Ilomäki, Peder Aronsson, Christina Svensson och Christer Lenson. Inte helt oväntat vann Boråsarna som just nu är i fin form. Bl.a så leder Jari Ilomäkis lag i InneKnallen stort i sin grupp. När finalen var slutspelad var klockan närmare 22.

Sansjö-laget som vann Lag-DM V55, fr.v Eddy Persson, Gunhild Carlén, Jan-Åke Brant och Hans Johansson.

I den stora klassen – veteran 55 – spelade SSÖ-laget med Jan-Åke Brandt, Gunhild Carlén, Hans Johansson och Eddy Persson final mot Kronängs-laget med Jan-Olof Caspersson, Mona Larsson, Kjell Petersen och Sirkka Petersen. Här vann det till ålder mer mogna laget från Sansjö efter en mycket jämn final där man med ett klots övervikt och resultatet 1-1 kunde motta guldmedaljerna. Då var klockan ”bara” strax före 20.

Resultat öppen klass

Resultat veteranklassen

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.