Seger i ett varmt Hökerum

Tolkabro Veterancup hette årets tävling som Hökerum Boule arrangerade i klassen V65MXt. Det kom 34 lag till start och man spelade 5 omg monrad. Därefter spelade de 6 bästa lagen ett ”toppat” slutspel, där 1an mötte 2an om förstapriset, 3an mötte 4an om tredje osv. Övriga hade spelat färdigt. Man spelade med tidsbegränsning under monradspelet medan slutspelsmatcherna gick till 13. Vädret var det bästa – ja till och med lite väl varmt när spänningen i matcherna också hettade till. Dagens överraskning stod faktiskt ett Hökerumlag för, då man var ett av de ”färskaste” lagen som deltog och ändå vann första matchen med 13-0. Lilian Johansson, Kent Jansson och Stig Selander som började spela boule i pensionärsföreningen i Hökerum för bara ett år sedan, tog för sig ordentligt. ”Mitt lag” med Gunhild Carlén och Hans Johansson fick en vinst i första med 13-1 och fick därför känna på de färska HÖK-arna styrka, där vi lyckades vinna efter en jämn match.

Här pågår finalen för fullt där Per-Ola Eliasson stegar fram för att planera för nästa HÖK-kast.

Mitt Sansjölag lyckades vinna samtliga 5 monradmatcherna och fick därför spela om förstaplatsen mot ett annat HÖK-lag, nämligen med Egon Ekunger och paret Marianne och Per-Ola Eliasson. Här hade vi en ledning med 9-4 och HÖK-arnas klot var slut, Gunhild hade 10:an inne och vi hade 3 klot kvar – jag två och Hans ett. Jag lyckades lägga in mina två till 12-4 när Hans fick ett olyckligt nedslag och lillen flyttades. Vi fick 1 poäng och detta tände HÖKarna. Helt plötsligt stod det 11-11 och under otrolig spänning och jämn omgång fick vi det två poäng som fattades. Oj va varmt det var då.

 

Segrande Sansjölaget med Gunhild Carlén, Eddy Persson och Hans Johansson.

Här kan du se resultattabell!

 

 
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.