Hökerumslag vann ”Hökerum Byggs vårcup”

Ulricehamns IF boule arrangerade en intern tävling för spelare som deltagit i den nya hallens olika verksamheter. Den var sponsrad av Hökerum Bygg och spelades i klassen ÖMXd. Man spelade 5 omgångar monrad utan slutspel och 40 lag kom till start – alltså fullt ös på alla banorna. Efter 4 omgångar var det tre lag som hade 4 vinster och dom två bästa möttes alltså i sista matchen. Något som man ser som en final. Återigen visar det sig att förloraren i finalen inte blev tvåa, inte heller trea eller fyra – utan femma! Jag ska inte fortsätta gnälla över spelupplägget som jag anser vara det mest orättvisa av olika varianter. Fem omgångar monrad med placeringsmatcher – etta mot tvåan spelar om förstapriset, trean mot fyran spelar om tredjepriset osv. är alltmer accepterat, även om det sportsligt mest rättvisa, såsom det är i de flesta andra sporter, är ett grundspel, ex.vis 4 omg monrad och sedan A- och B-slutspel.

Vinnare

Vinnarna i Hökerum Bygg Vårcup, Egon Ekunger och Lilian Johansson.

Lagen som spelade ”finalen” var båda från Hökerum, till glädje för oss som var där från vår klubb. Egon Ekunger och Lilian Johansson vann en jämn avgörande match mot lagkamraterna Inger och Christer Green. Ett stort GRATTIS till de fina placeringarna från oss HÖKar som inte hade en lika ”bra dag på jobbet”.

Se hela resultatlistan här!

 

 

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.