Skene Boule vann 17:e InneKnallen!

Vinterns träningsserie ”InneKnallen” har haft ett traditionellt slutspel. Grundspelet har under vintern pågått under 14 tisdagskvällar fördelat på två grupper med 16 fyrmannalag i varje grupp. De åtta bästa i resp grupp blev kvalificerade till ett A-slutspel och resterande lag till ett B-slutspel. Vinterns tisdagsspel har utkämpats i Borås Tennis- & Boulecenter medan helgens slutspel var förlagt till Ulricehamns relativt nya boulehall.

På lördagen körde man B-slutspelet med 1/8-dels-, kvarts- och semifinaler följt av final och match om 3:e plats, samtliga matcher bestod här av 2 del-matcher. Lag som förlorade redan i 1/8-delsfinalen gick vidare till en tröstcup, där varje match bara bestod av en delmatch. B-slutspelets segrare blev ett lag från Kinds Boulesällskap i Svenljunga, som i finalen besegrade Alingsåslaget BouleFingers. Tröstcupen vanns av Töllsjö IFs lag.

På söndagen avverkades det stora A-slutspelet med samma upplägg som B-slutspelet och det var 16 kämpasugna lag som skulle försöka ta hem årets titel. Naturligtvis var grundspelsgruppernas segrare favoriter, men dessa två lag fick nu mötas i match om 3:e plats, efter förluster i semi.

Segrande Skene-laget, fr.v Gudrun Andréasson, Terhi Ylitapio, Hans Johansen och Jan-Erik Johansson.

Segrande Skene-laget, fr.v Gudrun Andréasson, Terhi Ylitapio, Hans Johansen och Jan-Erik Johansson.

Finalen avgjordes mellan Borås Petanque lag 1 med Jari Ilomäki som ledare mot Skene Bouleklubb under ledning av Jan-Erik Johansson. Det blev spännande värre men var det konditionen som avgjorde? 1-1 efter första delmatchen och med bara 1 +kvot till Skene följdes sedan av ett ryck av Skene-laget som efter ännu en bra seger hade ett ointagligt försprång. Så 2014-15 års InneKnalle-mästare blev Skene Bouleklubb med Jan-Erik Johansson, Gudrun Andréasson, Tehri Ylitapio och Hans Johansen. Tröstcupen vanns av Hökerum lag 1.

Hökerumslaget som vann A-tröstcupen, fr.v Egon Ekunger, Christer Green, Kent Janson och Per-Ola Eliasson.

Hökerumslaget som vann A-tröstcupen, fr.v Egon Ekunger, Christer Green, Kent Janson och Per-Ola Eliasson.

Se alla matchresultat från A-slutspelet

Se alla matchresultat från B-slutspelet

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.