7:e plats i Lukas Minne V55

Dalsjöfors (DAL) hade varit framsynta och anmält 2 st 6-mannalag till Lukas Minne V55, trota att lagen hamnade på reservplats. Men det lyckades, båda lagen kom med. Lukas Minne är en populär tävling där jag varit med i många år, redan då Hökerums Boule var ganska nystartad med bl.a. Lars Rapp och ungdomar som vi hade i början. Nu hade jag den stora förmånen att få delta i ett av Dalsjöfors-lagen igen och av tävlingens 16 lag gick efter 5 omgångar monrad de 6 bästa i ett slutspel där man spelade placeringsmatcher. ”Mitt” lag bestod av Inga-Lill Johansson (singel), Yngve Dahlbom och jag (dubbel) och Lars-Göran Axelsson, Hasse Bohman och Jan Ahlberg (trippel). Vi vann första matchen med 3-0 och låg därför på 4:e plats, och fick möta laget från Kärnan som vann tävlingen, och fick bösst med 0-3. Låg därefter på 6:e plats och fick möta Boulesjevikerna (Stockholm) som sedan totalt blev 4.a i tävlingen. Fick stryk med hedersamma 1-2. När det senare på dagen var dags för sista monrad-matchen låg vi på 9:e plats och fick möta ett hemmalag från I’stan-boule där Inga-Lill vann sin match, trippel-laget gjorde så också och Yngve och jag hade en ledning med 11-2 som blev 12-6 och vi behövde ”bara” vinna vår match så hade vi fått spela slutspel. Vi behövde ju bara en poäng till. Läget var så att motståndarna hade en poäng inne och var tomma på klot, jag hade 1 klot kvar. Satsade på att avgöra matchen med ett skott, men träffade ett eget och dom fick 3 poäng. Nästa omgång var likadant, men nu var det Yngves tur att försöka avgöra matchen, med samma resultat – tog ett eget och dom fick 3 poäng och vann med 13-12. Det sved länge länge, jag resten av dan och lite till….

Resultatlistan på de prisbelönta lagen

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.