SPFs Boule-DM i Svenljunga

SPF Seniorerna i Hökerum hade 4 lag med i DM som avgjordes i Svenljunga den 26 maj. Ett lag i klassen damtrippel, ett i herrtrippel och två i mixtrippel. I damtrippeln startade 14 lag och Hökerumslaget med bl.a Gun Rönn kom på en bra femteplats. I herrtrippeln med bl.a Ebbe Rönn kom bara 10 lag till spel men Hökerums herrar tog full pott och blev tvåa. Mixklassen samlade flest lag, 17 st, och här var det mycket nära att Hökerumslaget med Lisbeth, Kent och Eddy kunde ha vunnit klassen. I sista matchen mot Tre Äss började man med ett säkert spel och hade en bra ledning, men om det var orken som tog slut eller inte, så förlorade man mot Tre Äss som vann klassen. Det andra Hökerumslaget hade det lite jobbigt och kom längre ner i prislistan.

Mitt betyg på upplägget: Fyra monrad utan slutspel är lite kort i ett mästerskap, men OK, vad värre var är att vid signal spelade man inte pågående omgång och en till. Man kunde stå där utan klot medan motståndarna hade något kvar, vilket betydde att man fick ha klockan i en handen och kloten i den andra, för att hålla ordning på tiden då denna  ofta fick avgörande betydelse. Dock bra service av arrangörsföreningen.

Fullständiga resultat från alla klasserna

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.