Dagsutflykt till Bohuslän

På Nationaldagen den 6 juni tog vi bilen och styrde västerut. Ställde in en första position i min tveksamma GPS på Kungälvsmotet. Att den är tveksam förstod jag när den envisades med att vi skulle till Flygplatsmotet i Landvetter. Vi bojkottade rådet och fortsatte till infarten till Göteborg. Vi stannade och ställde åter in GPS-en på Kungälvsmotet, och fick då beskedet ”gör en U-sväng här” och gav oss vägen tillbaka till Landvetter. Kartan som Lisbeth printat ut hemma som även innehöll vägbeskrivning, låg kvar hemma. Vi hade ju en GPS tyckte jag. Målet för dagen var Dyrön, och då gissade vi att vi måste upp till Stenungsund för att komma till Tjörn och därefter till Rönnäng där vi skulle färja över. Båten gick precis när vi kom fram till färjeläget så det blev en timmas rast.

Hamnen i Rönnäng visade sig på bästa humör.

Hamnen i Rönnäng visade sig på bästa humör.

Färjan förde oss till Dyröns Norra hamnen och nu skulle vi leta reda på Linas Kiosk, som enligt Lisbeth skulle ha kanonfina räkmackor. Vi såg en skylt med pil som skulle leda oss till kiosken, men vilken väg man än valde så var det ett berg vi skulle över. Jag kände att vi kanske går åt fel håll, så Lisbeth kollade med en ortsbo. Jodå, krönet på berget är strax lite längre fram sedan är det bara nedför till Södra hamnen.

Södra hamnen på Dyrön där bl.a. Linas Kiosk finns.

Södra hamnen på Dyrön där bl.a. Linas Kiosk finns.

Väl framme vid Södra hamnen låg mycket riktigt Linas Kiosk så nu skulle det smaka kanon med räkmackan. När vi sa att vi ville ha var sin macka, fick vi besked att det startar dom inte med förrän till Midsommar!!! Köpte en glass och sjönk ner på en bänk och fasade för den backiga vägen tillbaka.

Den vackra hamnen i Åstol.

Den vackra hamnen i Åstol.

Åter vid Norra hamnen kom färjan ganska snart och återresan gick då över Åstol, en liten ö med en underbart fin bohusländsk hamn. Och tillbaka på fastlandet blev den en hamburgare innan vi styrde kosan hemåt igen, med alla vackra vyer från Bohuslän i minnet. Det blir antagligen fler dagsutflykter till andra fina platser i Bohuslän.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.