Bouleinstruktion i Borås

Nordiska Textilakademin tillfrågade Ingemar Larsson (BBC) om att få en kvälls instruktion hur boule spelas. Ingemar lovade fixa detta och ställde frågan till mig, om jag kunde tänka mig ställa upp som instruktör. Det var ju några år sedan jag både hade instruktion hos olika klubbar men också utbildade instruktörer, så jag lockades av förfrågan och svarade ja. Meningen var från början att detta skulle ske i Borgen (Sparsör) men pga tveksam väderlek ordnade Ingemar ett par banor i Borås BouleCenter.

Det kom elva intresserade som jag delgav grunderna för boulespelet och visade snabbt hur det går till. Inga fördjupade ”grejer” men ändå hur man behandlar kloten i handen och vad man koncentrerar sig på som kan vara avgörande för resultatet. Gruppen var mycket hörsamma och från att börja med kloten fördelade lite varstans, tog man åt sig av instruktionen och vid sista matcherna imponerades man över vilka boule-talanger det fanns i gruppen. Och jag tror dom var ganska nöjda med kvällen i Borås BouleCenter…

Hela gruppen från Nordiska Textilakademin samlade efter en spelkväll i Borås.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.