Många lag i årets Sten Sture Mixen

Årets upplaga av Sten Sture Mixen i Ulricehamn samlade som vanligt många lag, och det var inte mer än 10 platser kvar till att startfältet hade varit maximalt. Och det var veteranklassen som stod för de flesta lagen, nämligen 73 dubbellag. Öppenklassen samlade dock godkända 21 lag.

Det blev en lång tävlingsdag som startade vid 9-tiden och då till smattret från ett generöst regnande, men allt eftersom dagen gick så upphörde regnet och på eftermiddagen var det både solsken och en nästan arbetsam värme.

När finalerna spelats färdigt frampå kvällen var det ”utombys” lag som vann i båda klasserna. Skövdelaget med Petra Karlsson och Mattias Thorell segrade före Victoria Gradin och Åke Rydén från Toarpsdal/Göteborg i öppna klassen. Veteranklassen vanns av Inger och Ove Löfgren från Kärnan Helsingborg före Cristine Negrelli och Leopold Böttcher från Höglandet i Nässjö.

I öppenklassen spelades även ett B-slutspel och i veteranklassen både B-, C-, D- och E-slutspel.

Klicka här för att se resultatlistorna

Segrarna från Kärnan, Inger och Ove Löfgren till höger, till vänster

Till höger segrarna från Kärnan (Helsingborg), Inger och Ove Löfgren, och till vänster på andraplatsen Leopold Böttcher och Cristine Negrelli från Höglandet (Nässjö).

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: Ulricehamn har alla förutsättningar att göra bra tävlingar och flytten av banorna från Lassalyckan till Tingsholmsplan innebar ingen försämring. Fördelen att ha banor och parkering koncentrerat på tävlingsplatsen uppvägde saknaden av klubbstugans service vid luncher etc. Många lag och positiva funktionärer ger också Plus.

MINUS: Ännu en tävling där arrangörerna inte får sekretariatet att fungera. Strul med långa väntetider är tyvärr sådant som deltagarna har med sig i minnet ett bra tag. Men om arrangören lägger kraft på träning och utbildning av administrationen till nästa år så blir tävlingen åter ett attraktivt inslag i juli-tävlandet.

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Många lag i årets Sten Sture Mixen

  1. Bertil T skriver:

    Jag håller med dig om allt Du skriver om denna tävling. Tyvärr tror jag att det negativa vi upplevde i år, kanske kommer att påverka deltagarantalet flera år framåt. På något sätt måste vi (WDBF:s styrelse) ta tag i frågan om vilka krav vi ska ställa på arrangörer i samband med att sanktion för tävling beviljas. Kanske måste en tävlingsledare vara ”certifierad”, på samma sätt som vi ställer krav på domare (apropå dessa, är det viktigt att även mätdomare har en grundläggande utbildning och utrustning för att kunna göra ett bra jobb)

  2. Lasse S skriver:

    Håller fullständigt med. Undertecknad kan dock inte låta bli att undra varför vi har en regelbok. Domarkåren verkar endera ha två ( 2 ) regelböcker? Alternativt skiter de fullständigt i att tillämpa de samma. Såg delar av senste SM på nätet,skrämmande!!!

    Hälsn. Lasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.