Dalsjöforslag vann egna Veterancupen

Dalsjöfors hade premiär för sin Veterancup som spelades i klassen V65d. 21 lag kom till start och efter 4 omg monrad gick 16 till A-slutspel.

Tillsammans med Gunhild Carlén fixade vi en 9:e plats och fick spela 1/8-final mot ett I’stan boule-lag. Detta gick vägen och i kvarten hade vi verkligen flyt. Annars så starka Kronängslaget med Mona och Casper hade ingen lycka mot oss – 0-13. Därefter följde en semifinal mot två vassa damer från Skene. Vi hade 12-11 men torskade i alla fall med 12-13.

Den följande matchen om 3:e plats blev en match vi glömmer då vi fick stryk mot DAL-laget med Hasse och Kerstin, som vann både stort och välförtjänt. Naturligtvis är vi nöjda med en slutgiltig 4:e plats…

Dalsjöforslaget med Inger Evaldsson och Bertil Mårtensson tog hem hela tävlingen efter en övertygande finalseger.

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: Dalsjöfors är en klubb med stor erfarenhet av tävlingsarrangemang, och vet vad som behövs för att ro det hela i land. Och 21 lag är godkänt för en premiär av Veterancupen.

MINUS: Om jag lovat att ALLA lag skulle få spela slutspel, hade jag valt att ha 13 lag till A-slutspel och 8 till B. Lag som placerat sig i toppen av ett A-slutspel är mer motiverade att stå över för utjämningsmatcher än lag som ska spela ett B-slutspel. Kanske var det just detta som fick ett lag att åka hem istället för att spela B-slutspel. Dåligt uppträdande, om det inte fanns giltig orsak. Slutspelet kunde också gjorts med 16 till A och 4 till B och med sista laget i monrad utanför slutspelsplanen. Men som sagt – det finns inga regler eller TB som styr ovanstående förslag, utan bara min känsla för ett helt perfekt upplägg på en annars så bra och trevlig tävling.

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Dalsjöforslag vann egna Veterancupen

  1. Christina Ahlberg skriver:

    Hej och tack för trevlig läsning. Bra ide att du lämnar synpunkter, de kan vara bra att ha med i bagaget framöver. Jättefin hemsida, lycka till.
    Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.