Uppskattad Singelfestival i Sandared

När Sansjö Bouleklubb arrangerade Sverigepremiären av sin Singelfestival kom hela 43 lag till start. Ett startfält som jag är otroligt nöjd med. Man ska veta att detta var en tävling som antagligen ingen har provat på tidigare. Och solen lyste – ja det gjorde ju regnet också, men då med sin frånvaro!

Berith Petersson SSÖ började dagen starkt och gav Lillemor Carlsson LAN en hård match.

Berith Petersson SSÖ

Det var med stor spänning man kom till start. Tävlingen har jag konstruerat och sedan justerat flera gånger i nästan 2 år. Så koncentrationen var inte riktigt 100 procent vid start, men det var snart OK när man märkte att dom flesta trivdes.

Berith Petersson från SSÖ började dagen starkt och gav en av de slutliga pristagarna, Lillemor Carlsson från LAN, en hård match direkt.

Ett lag bland mina förhandsfavoriter, Birgitta Olausson och Kenneth Johansson VAR, startade bra (13-6 och 13-6). Sedan kom det lite grus i maskineriet för Varbergsspelarna som till slut ändå tog en hedrande 10:e plats.

Rapporttavlan var intressant och visar vem man ska möta och på vilken bana.

Domaren Gunhild Carlén fick göra många mätningar under speldagen.

Många lovord från spelarna

Man märkte ganska fort att detta var ett populärt sätt att tävla. Och många goda råd på eventuella justeringar för att göra tävlingen ännu bättre nästa år. För en Singelfestival blir det säkert nästa år också. Även vi inom ”tävlingsapparaten” förespråkade några ändringar, bl.a för att korta den totala tävlingsdagen.

Det var många spelare som stannade kvar och fick se ett mycket spännande och underhållande slutspel.

Fyra lag till slutspel

När alla 7 monradomgångarna spelats var det dags för slutspel för de 4 första lagen. 1:an och 2:an spelade om förstapriset, vilka var Skaras Anna-Maria och Ingemar Karlsson och Åkereds Ingmarie Dahlström och Roland Hansson. 3:an och 4:an spelade om 3:e pris vilka var Sally Martinsson och Douglas Adolfsson från Varberg mot Landvetters Lillemor och Bengt Carlsson.

Anna-Maria Karlsson SKA och Ingmarie Dahlström ÅRE stod för den kvinnliga delen i finalen.

Slutspelsresultat

Skara-Åkered 2-0 (13-11/13-11 +4)

Varberg-Landvetter 2-0 (13-11/13-10 +5)

Bara ett par klots skillnad i varje match gjorde slutspelet till en riktigt spännande avslutning på Singelfestivalen.

Klicka här för att se hela listan efter 7 omgångar!

Mitt eget betyg på tävlingen

Avstår då jag i allra högsta grad var involverad i tävlingsupplägg och tävlingens genomförande.

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.