Lyckad distriktsfight mellan ÖSBF och WDBF

Onsdagen den 15 sept samlades spelare från Östsvenska BF och Wästgöta/Dahls BF i Jönköping för att utkämpa en distriktsfight. Varje distrikt hade bemannat var sitt styrelselag och var sitt distriktslag och man spelade i 6-mannalag.

Hela spelarstyrkan från WDBF till vänster och ÖSBF till höger samlade under en paus.

Klassen man tävlade i var V55MX6 och man spelade totalt 11 matcher i varje klubbmöte. Började med 2 tripplar följt av 3 dubblar och avslutade med 6 singlar.

Hilbert Björkdahl, ÖSBFs kontaktman, deltog i sitt distriktslag.

Dagen började med att spelarna presenterades och vilken klubb dom kom från. Men innan regler och förutsättningar drogs samlades alla för att hedra ÖSBFs store man, Christer Egonsson, som nyligen gått bort, med en tyst minut.

Målet med denna distriktsfight var inte att toppa lagen och till varje pris vinna. Nej, tanken var att prova en form av tävlingsutbyte mellan våra distrikt och om det blev uppskattat kunde bli en tradition. Och kanske i förlängningen också sprida sig till ett samarbete med fler distrikt.

May-Britt Andersson från Skara spelade för WDBFs styrelselag.

Först ut var distriktslagen som mötte resp motståndares styrelselag. Ganska snart förstod man att det skulle bli jämna matcher. Men också oväntade resultat, då jag säkert inte glömmer det styrelselag jag deltog i och som mötte ett starkt ÖSBF-lag och låg under med 0-9. Ingenting talade för något annat än en klar ÖSBF-vinst, men plötsligt vände det och efter bl.a två 5:or vann vi med 13-9. Vårt andra styrelselag gick dock på pumpen mot ÖSBFs distriktslag så efter trippelmatcherna stod det 1-1.

Nyckfullt väder gjorde att vi började spela utomhus, för att efter lite regn flytta inomhus. Då strålade naturligtvis solen igen och efter lunchuppehåll gick vi ut. Och då kom det naturligtvis regn och vi flyttade in. Nästa gång solen åter försökte locka ut oss hade halva styrkan tröttnat och stannade inne för att spela dagens sista singlar.

Hur gick det då? Jo spelmässigt vann WDBF med 3-1 efter 24,5 mot 19,5 i matchvinster men den största vinsten tyckte både Hilbert och jag (som dragit igång distriktsfighten) att det var spelarnas entusiasm och lovord för tävlingen. Detta innebär naturligtvis att vi återkommer nästa år och då med spel i WDBFs distrikt. Detta ska då föregås av kval inom resp distrikt och de bästa lagen kommer till distriktsfighten.

Slutligen vill vi tacka alla spelare som tog sig till Jönköping för att delta och dessa kom från ett stort upptagningsområde: ÖSBF hämtade bl.a spelare från Öland, Växjö, Virserum, Vetlanda, Gränna och Jönköping – WDBF hämtade sina spelare från bl.a Karlsborg, Skara, Tibro, Lidköping, Dalsjöfors, Borås, Ödenäs och Svenljunga.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lyckad distriktsfight mellan ÖSBF och WDBF

  1. Herman skriver:

    Kul läsning! Var det ett veteranutbyte? Jag saknar nämligen initiativ från distriktsnivå vad gäller den öppna boulen, mn det är väl välkänt sen våra årsmöten!

    • eddy skriver:

      Ja, det var ett veteranutbyte, klassen var ju V55MX6. Det var Hilbert Björkdahl SAN och jag som fick idén när vi träffades i veteranfrågor. Vi skapade en fight och bjöd in ”våra” distrikt. Helgerna är fulla av tävlingar och när vi spelar mitt i veckan är det bara veteranklasserna som har möjlighet. Men det är inget som hindrar att andra engagerar sig i något liknande och då i den öppna klassen. Nya idéer som lockar många deltagare är kanonviktigt för boulesporten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.