Sansjö nära serieseger i öppen div 3

Ja, närmare en serieseger går inte att komma, om man inte vinner serien. Och laget har gått från klarhet till klarhet. Om jag inte minns helt fel så hade laget en 8:e plats efter första sammandraget i Skövde. En svag lördag försvarade en omändring i lagen och söndagen blev en succé. Nästa sammandrag gick i Svenljunga och SSÖ trampade på riktigt bra igen och när man åkte till Mölltorp för ett avgörande sammandrag hade man en 5:e plats i bagaget.

I Mölltorp gick man obesegrade genom sammandraget och det var egentligen bara en sak laget behöver förbättra: Värm upp före första mötet. På lördagen mötte man BK Strand 2 först och efter en halvtimma låg båda laghalvorna under med 1-9 och 0-8. Men man kom nästa ikapp då man ”bara” fick stryk med 9-13 och 11-13. Väl uppvärmda knådade man till BKS-arna med 13-7 och 13-7 och fick oavgjort. Likadant på söndagen och då var det Dalsjöfors som fick ”nytta” av SSÖs tröga starter genom vinst med 13-9 och 13-9. SSÖ vaknade åter och vann med 13-10 och 13-4 och oavgjort även denna morgon.

Lördagens övriga 2 matcher gav segrar: 3-1 mot Tibro och 4-0 mot Bonbon 2. När man startade på söndagen låg SSÖ på 3:e plats, bara 2 poäng efter ledande Grodan från Åmål. Efter seger mot Carlsborg med 4-0 och +17 i kvot blev det plötsligt tal om att SSÖ kunde vinna hela serien. Man räknade på alla tänkbara sätt och när laget mötte Borås Petanque i sista klubbmötet såg det väldigt bra ut ett tag. Lag 2 fick ganska snabbt 13-0 och Lag 1 hade en ledning som dock tappades i slutet (8-13). Om båda lagen vann sina sista matcher så skulle seriesegern vara klar och Lag 2 hade inte tappat sitt spel från matchen före – tvålade till BOR-laget med 13-1, men det kom tyvärr grus i maskineriet för Lag 1 (inte konstigt när man spelar på en grusbana). Man förlorade med 2-13 och nu gick intresset till matchen Grodan-Tibro. Hoppet tändes! Tibro hade en ledning med 2-0 och om Grodan inte lyckades vända till 2-2 så var det klart för SSÖ.

Vi (ÖSS) åkte hem för att senare få slutresultatet via mail. Förlåt om tankarna gjorde att man undrade om Tibro sedan bara ställde ut skorna, för rutinerade grodor vann båda de sista matcher med övertygande 13-0 och 13-2. Därmed blev Sansjös öppenlag tvåa och med en imponerande match- och klotdiff, som är betydligt bättre än för seriesegrarna.

Men jag vill gratulera Grodorna till seriesegern och önskar dom lycka till i kvalet för spel i förbundsserien 2011. Ett konstaterande från mig är (som grodorna förstår) att utbildning lönar sig… Och Sansjö är garanterat kvar i div 3 nästa år – bara det är en prestation för en relativt ny klubb.

Vi som spelade för SSÖ i Mölltorp var Gerd Sandin, Mona Carlsson, Jan-Åke Brandt, Gunhild Carlén, Hans Johansson, Eddy Persson och Göran Carlén.

Klicka här för att se sluttabellen

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Sansjö nära serieseger i öppen div 3

  1. Göran Ruthberg skriver:

    Om Tibro vunnit över Grodan med 4-0 hade Sansjö vunnit, Grodan 2.a o Tibro 3.a.
    Det var nog tidernas mest dramatiska seriespel vad det gäller 1.a platsen o nedflyttningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.