6:e plats i Falkenbergsträffen

Hur kan man vara både nöjd och bedrövad i en och samma tävling? Detta hände mig den 3 okt i Falkenberg, när jag ånyo hade förmånen att få spela ihop med Kenneth Johansson (VAR) i klassen V65d. Man spelade 5 omg monrad utan slutspel och tävlingen samlade 63 lag. Vi lyckades knipa en 6:e plats genom 4  segrar och +24 i kvot. Med detta var vi mycket nöjda och egentligen var det bara första matchen som var jobbig. Vi mötte två trevliga men otroligt giftiga (i sitt boulespel) damer från hemmaklubben FFP (Monica och Anita). Låg under med 7-11 när dom hade ett klot inne och 4-5 klot kvar när våra var slut. Vår lycka var att dom inte fick in något mer klot och till slut tog vi med mycket möda hem matchen (13-12). Sedan gick det ”på räls” (13-5 och 13-6) fram till 4:e matchen. Nu kommer matchen som gjorde mig något bedrövad. Vi spelade bra igen men skärpan uteblev vissa stunder – närmare bestämt under 2 omgångar. Vi hade ledning med 8-7, efter att bl.a ha släppt till en etta och en sexa! Vad hände då? Jo, generösa som vi var släppte vi ytterligare en sexa och matchen var slut. Liksom chansen till en topp-placering. Vårt övermäkriga motstånd, Sol-Britt Jönsson och Kurt Ström från VÅS blev slutligen tvåa efter 5 segrar. Femte och sista matchen var skärpan tillbaka för vår del och en övertygande seger med 13-3 gav alltså en hedrande 6:e plats som vi var mycket nöjda med.

Mitt eget betyg på tävlingen:

PLUS: Det var premiär för mig i Falkenbergs boulehall, och det var ett mycket mycket positivt intryck av den fina hallen. Både beträffande banor, ljus och ljud samt all service i form av sanitära utrymmen och servering. Lägg därtill positiva personer inom personalstyrkan.

MINUS: Ja, jag återkommer igen till min åsikt att monradspel utan slutspel är en perfekt social tävlingsform där alla kan åka hem samtidigt – men, jag hade gärna istället sett några monrad-matcher som grundspel följt av slutspel. Beklagar att sekretariatet råkade ut för lite strul som orsakade lite oreda och väntan. En händelse som kanske inträffar lite väl ofta ute bland våra tävlingar och blir ibland just det som flera kommer ihåg efteråt. Men tävlingsledningen fixade lugnt och säkert till felaktigheterna och tävlingen slutade mycket positivt.

Klicka här för att se resultat från Falkenbergsträffen!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.