Seger i Kanelboulen!

När den populära tävlingen ”Kanelboulen” i Kungsbacka arrangerades den 13 november spelade jag tillsammans med Gunhild Carlén. Klassen var V55MXd och man spelade gruppspel där 40 lag spelade i 10 grupper. 16 lag gick till A-slutspel, 16 till B- och 8 till C-slutspel. Det var för oss många okända lag och flera lag som vi visste hade kända kvaliteter, varför vi fick gå in med full koncentration i alla matcher. Och vi började framgångsrikt – 13-0 i första matchen. Även om vi var illa ute ibland så vann vi gruppen genom maximalt 3 segrar. I första slutspelsmatchen mötte vi ett lag från Åsa som tog en ledning med 8-0. Vårt spel haltade helt plötsligt så vi ändrade läggare/skytt vilket var ett vinnande koncept – vi vann med 13-8.

Inger Nyman och Jan Polheimer KUN t.v. och segrarna Gunhild Carlén och Eddy Persson t.h.

Kvartsfinalen vann vi ganska övertygande och när det var dags för semifinal stod Mervi Lundkvist och Bosse Sjöström från Skatås/Landvetter för motståndet. Vi visste att nu måste vi ta fram vårt bästa spel för att ha en chans. Och vi fixade även semifinalen med ett mycket tryggt spel.

Inger Nyman och Jan Polheimer från Kungsbacka hade då väntat en bra stund på att få spela final, och vi som var varma efter en tuff semifinal satte full fart direkt. Tog en ledning med 12-0 efter i stort sett felfritt spel.

Inger och Jan visade varför dom var i final och tog 3 poäng innan vi kunde avsluta och ordnade finalsegern med 13-3.

Klicka här för att se slutresultaten

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: En trevlig boulehall, kompetent tävlingsledning och god stämning bland deltagande lag. Och framförallt en mycket sportslig samling spelare som i slutskedet visade uppskattning vid bra prestationer, oavsett vilket lag som stod för det.

MINUS: Hittar inget. Skulle vara att Kungsbacka kunde ligga ett par mil närmare Borås i så fall.

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.