4:e plats i Ullsaxen

Borås GIFs boulesektion arrangerade årets sista tävling i Wästgöta/Dahls distrikt lördagen den 11 december. Det var också den sista tävlingen för ledningen i Borås GIFs boulesektion. Fr.o.m. den 1 januari 2011 övergår allt till en nybildad förening – Borås Boule Center (BBC) och GIFs sedvanliga tävlingar fortsätter i den nya klubbens namn.

Lördagens tävling samlade 28 lag och spelades i klassen V55d. Spelformen var 6 omg monrad utan slutspel. Dagens medspelare var Conny Eriksson från Trollhättan, spelandes för Skara. Ett samspel som vi bestämde tidigt i höstas och letade då efter en lämplig tävling, vilket blev Ullsaxen 11/12. Vi hade aldrig spelat någon tävling tillsammans tidigare och fick känna på duktigt motstånd direkt genom hemmaklubbens Salme Carlén och Lars-Erik Fritioff. Förlust 8-13. Andra mötet blev bättre och seger med 13-1 mot Eva-Lena och Lars från Kronäng. Då fick vi i tredje matchen åter möta ett hemmalag – Bertil Gustafsson och Göte Brandt. Låg under med 8-11 och var på väg att få ”världens” klotövertag när GIF-arna lägger in sitt sista klot. Jag sköt och träffade – lillen – som for ut. Snopet att stå med flera klot kvar och ändå förlora.

En vinst och två förluster innebar ju ingen topp-placering men med vinster i samtliga tre återstående matcherna kom vi smygande upp till en kanonbra 4:e plats. Dom tre vinsterna kom mot Christina och Ingela (BOR) 13-6, Christer och Roy (BOR) 13-6 ovh slutligen revansch mot Bertil och Göte (BRÅ) med 13-8.

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: Rutinerade funktionärer gav snabb och trevlig service både vid anmälan och resultat-rapportering. Korta väntetider mellan omgångarna och en lunchpaus så deltagarna hann äta utan stress. Boråshallens många banor gjorde och att man klarade tävlingen utan dubbelspel på banorna.

MINUS: Ja, det blir väl tjatigt att åter igen nämna min inställning till tävlingar utan slutspel. Som social tävlingsform är den dock nästan oslagbar. MEN man lät samma lag mötas flera gånger – till och med två gånger i rad. Detta är högst ovanligt, om det överhuvudtaget händer i andra tävlingar. I SBFs ”Handbok för arrangörer…” läser man under rubriken ”Monrad”: ….. I nästa omgång möts lag 1 och lag 2, lag 3 och lag 4, lag 5 och lag 6 osv., dock bör man undvika möten mellan lag som redan spelat mot varandra. Jag inser att det är svårt att eftersträva att lag inte möts två gånger under en hel tävling (då faller monrad-principen), men med lite arbete bör man se till att dom i alla fall inte möts två gånger i rad.

Klicka här för att se hela resultatlistan!

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.