Så nära, sååå nära! I BT-Cupen

Lisbeth och jag spelade kval under torsdagen. Samtliga sex spelande motståndare deltar i vinterns InneKnallen, så vi visste att det var duktiga boulespelare vi skulle tampas mot. Erkki och Stig från BRÅ orkade vi inte med riktigt, utan ett par sämre omgångar gav en förlust med 8-13. Denna match följdes av mötet mot Töllsjö-grabbarna Leif och Rune och då fick vi medgång och vann med 13-7. Hade nu +1 i klotdiff inför sista mötet mot Arne och Lars-Erik i BRÅ. Vi hade en vinst var och vinnarna skulle gå vidare. Efter lite underläge i början så gick vi ikapp och hade 10-10 när dom fick 1 poäng till 10-11. Då fick vi världens chans – hade ett klot inne och BRÅ hade ”tvåan” – vi 3:an och 4:an. ”Tvåan” låg fri – om än på långt avstånd – och med mitt sista klot skulle jag avgöra matchen. Tyvärr missade jag och vid 11-11 var tiden slut. Jag sköt ut lillen och det blev en skiljeomgång med ett klot var. Och där misslyckades vi och en snöplig förlust med 11-12 var ett faktum. Att vi var så nära att gå vidare var Lisbeths förtjänst – hennes lägg drog ofta ut så många motståndarklot att vi kunde hänga med våra etablerade motståndare så bra. Och hennes kommentar på väg ut ur hallen: Nästa år ska vi fixa detta… Och jag höll naturligtvis med.

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: Arrangörerna får allt bättre rutin och har nu fått till ett perfekt upplägg, snyggt och överskådligt presenterat i spelordningar och resultat.

MINUS: Högtalaranläggningen i hallen har sina brister, och gör att all information före spelstart inte kan uppfattas av alla. MEN man saknar dessutom besök och reportage efter varje kvälls spel av Borås Tidning. Inte bara första spelkvällen utan hela tävlingen. Vänta till BT-Fighten i bowling börjar så förstår alla vad jag menar.

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.