Sansjö och Ödenäs DM-segrare!

Wästgöta/Dahls Bouleförbund har arrangerat inomhus-DM för trippellag i Borås Tennis- & Boulecenter. Man spelade i två klasser – Öppen och Veteran 55 och mästerskapet samlade hela 52 lag. Redan vid 9-tiden på morgonen satte man igång och inte förrän framåt 18-tiden är man klara och kunde då kora 2011 års distriktsmästare.

 Öppenklassen lockade dock bara 8 lag varav häften var från Ödenäs men som förfogar över många duktiga ungdomar. Efter gruppspel och semifinaler stod två Ödenäs-lag klara för final – Rasmus Edqvist, Thomas Eriksson och Rickard Strandberg mötte klubbkollegerna Lars Nilsmark, Gustav Oskarsson och Leif ”Tullen” Rappner. Den senare dock i mogen ålder och fd förbundskapten för juniorlandslaget. Kan man säga att åldern tog ut sin rätt, eftersom ”Tullen” med Lars och Gustav blev distriktsmästare 2011. På tredje plats och belönade med bronsmedaljer hittade vi Borås Petanque med Jan-Olof Bengtsson, Börje Hultin och Tommy Lagerhult följt av Pomme de Pin från Toarpsdal på fjärde plats bemannat av Sören Friis-Hansen, Stefan Gustafsson och Kjell Almgren.

 Veteran 55-klassen samlade 44 lag och här fann man lag från stora delar av distriktet, bl.a Tidaholm, Tibro, Skövde, Skara, Skene och Svenljunga samt naturligtvis många lag från just Borås-trakten. Man spelade 4 omgångar monrade följt av slutspel för de 16 bästa lagen. Detta innebar att lagen som gick ända till final fick spela åtta matcher, vilket fordrar rutin och erfarenhet för att fixa koncentration och skärpa under så många timmar. Inför kvartsfinalerna var det sex lag från Boråstrakten och ett från vardera Skövde och Skara. Det sistnämnda laget försvann i kvarten och i semifinalerna möttes två lag från Sansjö och Borås Boule Club mötte Bonbon från Skövde. Skövdelaget gick till final för att där möta Sansjölaget med Gunhild Carlén, Hans Johansson och Eddy Persson. Sansjö fick en bra start och hade en ledning med 10-0 innan Bonbon fick sina första poäng. Men när dammet lagt sig stod Sansjö-laget som klara segrare och distriktsmästare i Inne-DM V55 trippel. Skövdelaget bestod av Rolf Claesson, Leif Johansson och Peter Wallin. I matchen om bronsmedaljerna vann Sansjös lag med Inger och Per-Ola Bynander samt Sten Sääf över Borås Boule Clubs Sture Andersson, Stig Claesson och Verner Magnusson.

Klicka här för att se resultaten

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.