Varbergs Vintercup med jippobetonat upplägg

Varbergs BK Kulknappen arrangerade den 27 februari sin Vintercup 30 i klassen V60d. För mig var det preminär i Varbergs boulehall och jag blev imponerad av det mesta. Rent och snyggt och välfungerande service. Intressanta men svårspelande banor, vilket dock gav, i alla fall mig, träning på olika underlag. Har haft stor nytta av detta när jag kom ”hem” till våra lättspelade banor i Sjuhärad.

När allt var så väl upplagt för en hellyckad tävlingsdag så kom man med instruktioner på ett jippobetonat upplägg istället för sedvanlig tidsbegränsning. Vid signal spelade man färdigt pågående omgång, därefter fortsatte man att spela till 13, MEN nu blev varje poängklot värda 2 poäng! Det innebar att ett lag som hade ledning med 12-7 gjorde en omgång där motståndarna fick 3 poängklot. Dessa gav då 6 poäng och vinst! Så får inte en sanktionerad tävling genomföras, var många upprörda spelares åsikter. Själva åkte Kenneth och jag på en sådan förlust. Hade ledning med 10-9 när motståndarna fick in 2 klot = 4 poäng. Detta gav oss dagens enda förlust. Och med detta i minne så blir det nog att tänka efter mer än en gång om man ska delta nästa gång om upplägget kvarstår. Lite skugga på en tävling som kunde varit så lyckad för de många lagen.

Klicka här för att se resultatlistan

Mitt eget betyg på tävlingen

PLUS: Som jag nämner ovan så var det upplagt för en bra tävling – fin hall, intressanta banor, vältrimmad funktionärsstab och bra service. Många lag tillhör också plus-sidan.

MINUS: Ska inte älta detta med upplägget mera utan hoppas att det var en engångsföreteelse. Sedan är det detta med resultatredovisningsprogrammet som inte är så bra i allt, när det gäller monradspel. Vid slutredovisningen/prisutdelningen hamnade vi på 5:e plats, men med precis exakt samma siffror som fyran. Vid vår frågan efteråt fick vi besked att tävlingsledningen gjort fel – vi var ju två fyror. Man kunde då valt att lägga till i prissumman så båda fyrorna fick samma pris, vilket man dock valde att inte göra. Tydligen redovisar programmet resultatet direkt till sbfonline för även där blev vi redovisade som 5:a. Varbergs egna resultatlista har numrerat pristagarna med 6 – 7 – 8 – 9 – osv. I sbfonline blir det fyra st 5:or istället. Något som antagligen inte går att ändra på.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.