Singelfestivalen lockade många lag

Söndagen den 22 maj var det dags för historiens andra Singelfestival i Sandared! Vid premiären 2010 kom det 46 lag vilket i år utökades till 53! Vissa justeringar hade gjorts till årets tävling vilket visade sig vara rätt. Man spelade ”bara” 5 omgångar monrad men hela 8 lag spelade slutspel.

Årets tävling hade regional status och inbjudan gällde både öppen klass och Veteran 60. Än en gång visade det sig vara svårt att locka öppenklassen – bara ett (1) lag hade anmält sig. Vart tog alla dessa ungdomar (under 60) vägen som klagar på att det arrangeras för lite tävlingar för deras ålder? Inte ens ett nytt spelsätt / spelupplägg kunde intressera. Kan det bero på att POM dagen före hade en tävling i öppenklassen, vilken SSÖ hade samordnat marknadsföringen med?

Segrarna i Singelfestivalen 2011 - Kenneth Johansson och Birgitta Olausson, Varberg, flankerade av tvåorna Inger och Ove Löfgren, Kärnan, till höger och till vänster Salme Carlén och Lars-Erik Fritioff på tredje plats.

Totalsegrarna från Varberg, Kenneth och Birgitta, var helt suveräna med 10 segrar på 12 singelmatcher. Även de övriga lagen som gick till slutspel var duktiga, och att få sista finalplatsen hängde på ett hår: Paret Tunje från SSÖ hade 7 matchvinster, 10 i klotdiff och 109 i egna poäng – paret Bynander, också från SSÖ, hade också 7 matchvinster och 10 i klotdiff men ”bara” 105 i egna poäng. Så spänningen var heller inget att klaga på.

Det var många lag som även var med vid fjolårets premiär men också nya ansikten – en del från ganska långt håll. Dessas lovord om tävlingen lovar gott inför nästa års Singelfestival!

Klicka här för att se tabellen efter grundspelet, 5 omg

Klicka här för att se slutspelets resultat!

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.