”Tack-å-adjö Cup” värdig avslutning i Hökerumshallen

Fullt hus sista speldagen i Hökerumshallen när nästan 100 spelare samlades inför "Tack-å-adjö Cup".

Lördagen den 24 mars avslutades en 16 år lång verksamhet i Hökerums boulehall. Dalsjöfors GoIF, som drivit hallen i alla dessa år, avslutade med en mixtrippel-tävling i V55-klassen. Fullt hus, 32 lag , var anmälda vilket skulle ha inneburit 96 spelare. Ett lag drog sig ur på kvällen före och så sent kunde inget av de lag som stod på reservplats hoppa in. Men det blev trångt och gemytligt i alla fall och många matcher var jämna – och lika många fick överraskande resultat. Själv hade jag fått förtroendet att vara tävlingsledare och tillsammans med domaren Lars-Göran Axelsson från DAL flöt tävlingen på riktigt bra. Ja, vi fick förståss ruska lite i skrivaren på morgonen då den inte ville släppa till någon toner på utskrifterna.

Vid samlingen före spelstart nämnde jag lite om lokalens år som boulehall och Ulricehamns IFs boule-ordförande Rose-Marie Svensson överlämnade en statyett till arrangörsklubben och tackade för de många trevliga åren i Hökerum. Ulricehamns Tidning var också på plats och gjorde ett reportage från denna speciella dag, och vi kunde lämna något om våra tankar på en lösning inför hösten. Tyngdpunkten på dessa tankar ligger naturligtvis på hur olyckligt det vore för så många som är beroende av både det sportsliga och det socaiala värdet av en hall om detta inte kan förverkligas i tid.

Ett spännande skede i en tävling kan vara - som här - när det fordras en skiljeomgång för att avgöra en match.

Tangerat rekord?

Frågan är om ett rekord blev tangerat i A-finalen. Den slutade på mycket kort tid med resultatet 13-0 genom omgångssiffrorna 4-6-3. Det var segrarna från Dalsjöfors, Inga-Lill, Yngve och Janne som stod för bedriften mot ett lag från Landvetter. Varför jag tror att att det är ett tangerat rekord? Jo, jag själv tillsammans med min dåvarande partner, fick stryk i en match (ej final) med samma siffror och genom bara 3 omgångar. Jag har naturligtvis förträngt denna händelse, men ett litet minne långt tillbaka säger mig att det var ett lag från just Landvetter som gav oss denna ”sveda”. Så kanske kan man säga att Hökerumshallen skipade lite rättvisa i de allra sista kloten som kastades där.

B-slutspelets final hade bara hunnit till 3-2 när A-finalen var klar och tidsbegränsning vidtog, varför slutresultatet här blev 5-4 till Hökerumslaget med Gun och Ebbe Rönn tillsammans med Ronnie Andersson.

 

Finallen i "Tack-å-adjö Cup", fr.v. tvåaorna från Landvetter Jan Pettersson, Lillemor och Bengt Karlsson och t.h. segrarna från Dalsjöfors Yngve Dahlbom, Inga-Lill Johansson och Jan Ahlberg.

 Klicka här för att se resultat!

 

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.