15-årsjubileum i Hökerum Boule 2012

Föreningen Hökeum Boule bildades den 4 oktober 1997 och firar därmed sitt 15-årsjubileum i år. Ett år som dock innebär en motgång eftersom vi mister boulehallen. En hall som under 16 år varit en given plats för många av bygdens boulespelare.

Ser man tillbaka på klubbens verksamhet under de gångna åren så har det hänt otroligt mycket. Från att ha börjat sitt boulespel i en trädgård mellan Hökerum och Tolkabro (hos Lars B Rapp), till att ha tre fina stugor och 15 välskötta boulebanor har det varit mycket arbete nedlagt av medlemmarna. I en av stugorna (förrådsstugan) finns till och med en vattentoalett. Något som man inte varit bortskämd med vid boulehallen.

Medlemsmässigt växte klubben ganska snabbt och var någon gång 2004-2005 nästan 100 medlemmar och man deltog i distriktets seriespel i både öppna klassen och veteranklassen. Och bara något år efter starten så stod man som arrangör av InneKnallen och påföljande sommar även för Knalleserien, tillsammans med Dalsjöfors.

Det var faktiskt fyra ungdomar tillsammans med en medelålders man som bildade Hökerums Boule (se nedanstående länk). Två av ungdomarna var 16 år och de andra två under 20. Detta gjorde att fler yngre spelare tillkom. Av någon anledning (ganska naturligt kanske) upptäckte ungdomarna att det fanns annat som lockade än runda klot på en grusbana. Idag deltar inte klubben i den öppna klassens seriespel men håller sig väl framme i veteranserien.

Jag hoppas att klubben, under sitt jubileumsår, deltar i arbetet för att få till en ny boulehall i kommunen och att man får ett positivt besked i frågan så man kan fira ett jubileum med optimism även för boulespel vintertid.

Se klubbens grundare här!

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.