4 distrikt deltog i Distriktsfighten 2012

Göteborg & Bohusläns Bouleförbund arrangerade distriktsfighten 2012 i Kviberg på Skatås BKs anläggning. Från att år 2010 startat med en fight mellan Östsvenska och Wästgöta/Dahl (kanske egentligen mellan Hilbert och mig) inbjöds år 2011 även GBBF och Hallands BF (HSBF) till en fight i Ulricehamn. Halland fick förhinder men GBBF kom och trivdes och kunde på stående fot inbjuda till en fight 2012.

Nu kom även Halland, om än med decimerat manskap, och vi fick en kanontrevlig träff med 4 av landets 8 distrikt. Varje distrikt skulle ställa upp med ett 6-mannalag bestående av spelare (V55MX) från resp styrelse och ett 6-mannalag hämtat från klubbar i distriktet. Och Skatås anläggning i Kviberg med dess Vandrarhem på gångavstånd (ja egentligen krypavstånd då detta låg ”vägg-i-vägg” med boulehallen) var ju som skapt för en lyckad träff. Lennart Hallgren och Bert Nilsson med övrigt manskap (och damer) hade skapat ett arrangemang som både Hilbert och jag såg som en mycket lyckat tillställning för att – som vårt mål alltid varit – få ett kanon”gôtt” samarbete mellan våra distrikt.

Resultaten från själva boulespelet har en mindre betydelse – målet var uppnått: Ett samarbete har inletts och ska vidareutvecklas. Vi ska tillsammans diskutera frågor och påverka boulesporten i Sverige på ett sätt som ska gynna hela BouleSverige! Vi blir många och våra förslag kommer därför att med tyngd tas på allvar.

Ja, som ni ser på bifogat fight-resultat så ville varken Hilbert eller jag framstå som segrare eller förlorare. Vi grattar Halland som vann totalt och tack för deras inbjudan att vi träffas igen i Halland 2013 för nästa DistriktsFight!

Arrangörerna i GBBF ska naturligtvis ha en extra eloge för att fixa spelare och fylla ut ett decimerat förbund. Bra gjort! 

Se slutresultatet från 2012 här!

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.