UT 13 september: Ingen boulehall i Ulricehamn i år

 

Foto: Leif Fjellström
Ett stilla vattendrag från en kulvert sätter tidsschemat ur spel för boulehallsbygget på Lassalyckan.
 
 

Trolig byggstart för boulehall först till våren

Sport i dag 09:49 | Uppdaterad i dag 09:44

Det blir inget spel i boulehallen i vinter. Om nu inte länsstyrelsen lägger på ett kol med handläggningen.

Det blir inget spel i den nya boulehallen på Lassalyckan på den här sidan nyår och frågan är om det blir någon inomhusaktivitet alls där under den här vintern. Att hallbygget nu blir försenat har helt naturliga orsaker – dels så växer det en fridlyst orkidé på området och dels så rinner det överskottsvatten från vattenmagasinet för konstsnöanläggningen i en fåra där hallen skall byggas.
– Kommunekologen hittade tre exemplar av nattviol, som är fridlyst i länet. Vi tror att det är möjligt att flytta de här växterna till ett annat naturligt bestånd i närheten och det är kommunen också med på. Men det krävs ett tillstånd från länsstyrelsen för detta och det har vi inte fått ännu, säger Håkan Kannius, ordförande i Ulricehamns IF, föreningen som står bakom byggandet.
När det gäller den lilla bäcken eller diket, så är tanken att leda den genom en kulvert under den blivande hallen. Men då bedöms det som vattenverksamhet och kräver också ett tillstånd från länsstyrelsen.
Stadsarkitekt Gunilla Pettersson skickade in ansökan i båda fallen runt månadsskiftet juni/juli men har inte fått något svar ännu.
– Vi ska lämna ett svar inom åtta veckor efter det att alla handlingar i ärendet har kommit in till oss. Jag har ännu inte hunnit kolla hur det ligger till med just detta ärende, säger Aster Asgedom, som handlägger frågor om vattenverksamhet hos länsstyrelsen.
Du vet alltså inte om ärendet behöver kompletteras?
– Nej.
Och när du gjort det så tar det åtta veckor innan besked kommer?
– Eftersom vi har en hög arbetsbelastning nu så är det inte säkert att vi kan hålla den tiden.
Det är Hökerums bygg AB som skall bygga boulehallen.
– I offerten utgick vi ifrån att vi skulle komma igång under sommaren men får vi inget besked senast 15 september blir det problem. Att bygga under vintern blir dyrare och resultatet förmodligen inte lika bra.
– Som det ser ut nu så får vi vänta till våren med byggstarten. Länsstyrelsen har sina rutiner och dem ändrar man inte på så lätt, säger Håkan Kannius.
– Tyvärr verkar det inte kunna bli något spel i vår nya boulehall den här vintern.

 Bild: Leif FjellströmLeif Fjellström
leif.fjellstrom@ut.se
Telefon: 0321-262 20

Det här inlägget postades i Nyheter, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.