Revansch vid seger i Ullsaxen 28 september

Borås Boule Club startade inomhussäsongen med sin traditionella ”Ullsaxen” som spelades som mixtrippel i klassen V65. 38 lag kom till start och man spelade 5 omgångar monrad utan slutspel.

Segrarna i Ullsaxen 28 sept 2012.

Det blev en underlig tävling för oss, då vi ”haltade” oss fram mest hela tiden. Hade i första matchen att möta ett lag från Ulricehamn där vi fick ett bra övertag i början men i slutet låg vi under. Tack vare en skärpning i slutet kunde vi vinna med 13-11.

Det fortsatte så och nästa match vanns med siffrorna 13-10 vilket dock följdes av en lite mer övertygande seger. 4:e matchen blev en rysare där vi låg under med 8-5 när vi spelade sista omgången. Vi behövde 3 poäng för att få spela skilje, eller 4 för att vinna. Motståndarna (ett Sansjölag) hade slut på klot och vi hade 2 inne. Gunhild och jag hade var sitt klot kvar och jag lyckades lägga hårt mot deras bästa klot och vi fick 3. Gunhild steg in i ringen som säkerheten själv och la in sitt klot så vi kunde vinna med 9-8. Puh!

”Finalen” blev en revansch då vi fick möta formstarka Dalsjöfors med Janne, Inga-Lill och Yngve, ett lag som ”förstörde” dagen för oss i Skenes ”Stigs Minne”. DAL-arna hade ledning med 3-2 när ”flytet” övergick till oss och vi kunde gå loss och vinna med 9-5.

Klicka här för att se hela resultatlistan!

Mitt eget betyg på tävlingen: BRA upplägg på banfördelningen när man måste ha dubbelspel på banorna. 37 lag istället för 38 hade man spelat enkelmatcher, men klart att det är roligt när inget lag behöver ”stå över”. INTE SÅ BRA att lag fick spela mot varandra två gånger i följd. Även om en svårighet uppstår i datorn kan man ju rita några pilar för att undvika problemet. Ett bra upplägg är också att man förskjuter bantilldelningen efter varje omgång, så att inte topplaget/topplagen spelar sina flesta matcher på samma bana. Återigen ligger problemet på dataprogrammet när man vill ha en redogörelse via monitorerna. Något att jobba med för att en bra tävling med bra funktionärer ska bli ännu bättre.

 

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.