Höstpropagandan samlade 44 lag

Sansjö Boule arrangerade sin traditionella ”Höstpropagandan” den 21 november i Borås BouleCenter. Klassen var Öppen dubbel och en ”van” spelare bildar lag med en debutant. Man spelade 4 omg monrad. Tidsbegränsning gällde (ca 30 min) och man började på 4-4. Jag tyckte att det verkade som ”Gunnar Sträng”-modellen: både livrem och hängslen. Men man ”räddade” situationen genom att man vid signal spelade ”pågående omgång och en till”. Det innebar att man inte behövde spela med ett klot i en hand och en klocka i den andra. Bra!

Att Sansjö fått propagandastatus på denna tävling beror troligtvis på att man fordrar en ”debutant”. Men vad är ”debutant”? I inbjudan säga att ”en som inte deltagit i officiella tävlingar, ex.vis BT-cupen, Knektås-cupen (som inte finns längre), Hallmästerskapen, Torsdags-knallen (som är en av Borås Petanque arrangerad osanktionerad träningskväll med insats) eller ”andra sanktionerade tävlingar”. Eftersom Höstpropagandan är sanktionerad tycker man att det borde vara ”klara besked” vad som menas med ”debutant”. Torsdags-knallen är ingen officiell tävling (kan jämföras med SSÖs träningsserie på måndagar eller PROs torsdagsserie).

Själv hade jag med mig en debutant i Kerstin Andersson från SPF Hökerum (även medlem i Hökerum Boule). Vi fick i första matchen möte Risto och Kajsa Onnela (11:e plats) där vi fick allt att fungera. Seger med 13-4 och kom då i en svårare topp av tävlingen. Mötte då Bo Henningsson/Mikael Andersson (2:a plats) där vi visserligen tog 5 poäng i första omgången (=9-4) men utöver Bosses kända skicklighet fick han imponerande assistans av Mikael, vilket gav dom en säker matchvinst. Vi är dock mycket nöjda med vårt resultat – Kerstin som inte deltagit i någon sanktionerad tävling visade att hon kan bli mycket vass då hon i pensionärs- och klubb-träning i Hökerum visat sig besitta förväntansfulla talanger i boule-sporten.

Se hela resultatlistan här!

 

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.