Uppsagd som nationell domare

Svenska Bouleförbundets domarkommitté har genom brev från dess ordförande Andreas Engelmartin meddelat att jag inte har dömt på nationell nivå under två år. Dom har därför beslutat i enlighet med de allmänna tävlingsbestämmelserna att nedgradera min domarlicens från nationell domare till distriktsdomare. Anser jag att detta är ett felaktigt beslut ska jag ta kontakt med Andreas senast den 14 december.

I sak har dom rätt – jag har säkert inte dömt något förbundsarrangemang de sista två åren. Jag har istället för att gå domare vid någon tävling använt min nationella domarlicens för att utbilda distriktsdomare (2006 8 st, 2009 5 st, 2011 4 st) samt deltagit i förbundets arbete med att uppdatera och förtydliga regelverk. Vid en domarkurs som varje gång pågår i två dagar har minst lika många dagars förberedelser och slutredovisning. Oftast så följs en kurs av ”en andra chans” för de som inte klarade provet första gången.

Jag förstår nu att jag prioriterat fel – jag skulle naturligtvis gått domare på ett par tävlingar istället för utbildningar och regelarbete vilket skulle gett mig mindre arbete flera dagar. Utöver utbildning med 17 godkända domare har jag dessutom haft tre helgers utbildning av instruktörer steg-1 vilka sammanlagt gett 33 nya instruktörer.

DOCK vill jag nämna att jag direkt då DK sände ut 2012 års förbundsarrangemang antecknade mig som domare för en elitserietävling i Gränna lördagen den 25 augusti. Till denna tävling valde domarkommittén annan nationell domare, som hade ganska exakt samma resväg till Gränna som jag. Hade domarkommittén önskat ha kvar mig som nationell domare hade jag naturligtvis fått detta uppdrag.

Jag finner mig naturligtvis i bestämmelserna och kan nu gå in i en tid på lågvarv, medan jag söker annan verksamhet som fyller mitt föreningsverksamma liv.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.