SSÖs Äggacupen samlade 70 lag

Sansjös Äggacupen, som börjar bli en tradition, samlade den 22 mars 70 lag. Det var egentligen fullt ett par veckor före tävlingen (72 lag) men tydligen hade 2 lag fått förhinder i sista stund. Man spelade i klassen V65 dubbel med 5 omgångar monrad. De 8 bästa spelade sedan ett placerings-slutspel (1an och 2an spelade om första pris, 3an och 4an om tredje pris osv). Själv spelade jag tillsammans med klubbkompisen Hans Johansson och vi åkte på däng första matchen mot BBCs Lasse Larsson och Göte Brandt. De följande fyra matcherna vann vi men hade för dålig kvot för att hamna bland de 8 bästa. Alltså så ger spelupplägget inget slutspel trots att man vinner fyra av 5 matcher (min vanliga kommentar). När man läser nedanstående totala resultatlista så är det skuggade fältet upptill som visar de 8 lag som spelade 6 matcher – övriga spelade 5.

Slutspelsmatcherna var mycket spännande och det var två mycket glada vinnare från Vallen PC (Göteborg) med Björn Fränding och Leif Gustavsson som i match om första pris slog det duktiga laget från Kärnan (Helsingborg) med Inger och Ove Löfgren. Även matchen om tredje pris fick ett överraskande slut då Birgitta Olausson och Kenneth Johansson från Varberg torskade mot arrangörsklubbens Arne Efraimsson och Lasse Ahlberg, vilket innebar ett glädjevrål från segrarna.

Slutresultat Äggacupen 2013

 

 

Det här inlägget postades i Nyheter, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.