Sansjö kvar i div 2 öppen!

Vid kvalspelet i Svenljunga den 7-8 september gällde det för Sansjös mogna lag i div 2 västra’s förbundsserie att ta fram det allra bästa för att få hänga kvar. Motståndarna hade betydligt yngre spelare vilket inte imponerade så mycket – Sansjö-laget hade en medelålder på 67,37 år! En spelare under 65 år och den äldste på 73. Sansjö som blev sist i serien hade i kvalet laget som blev näst sist (Lindome 2) och div 3-segrarna i WDBF och Göteborg/Bohuslän, Borås Petanque och BS Kuling. Från Göteborg skulle ”De bruna baskrarna” från Grebbestad deltagit, men drog sig ur och överlät kvalplatsen till BS Kuling.

Sansjös kvalspelare, fr.v Lars Ljunggren, Gerd Sandin, Lars-Gunnar Andersson, Eddy Persson, Arne Efraimsson, Bengt-Åke Andersson, Hans Johansson och Gerd Tunje.

Sansjös kvalspelare, fr.v Lars Ljunggren, Gerd Sandin, Lars-Gunnar Andersson, Eddy Persson, Arne Efraimsson, Bengt-Åke Andersson, Hans Johansson och Gerd Tunje.

Man möttes i dubbelmöten – en gång på lördagen och samma sak på söndagen. Efter lördagens spel hade SSÖ ledningen genom att ta 5 poäng av 6 möjliga. Man började med 4-0 mot Kulin och 3-1 mot Borås. Poängtappet gjorde man mot Lindome 2 genom att spela 2-2. Inför söndagen stod det klart att om vi slog Kuling igen och Borås spelar minst oavgjort så är vi klara. Vi vann åter med 4-0 mot Kuling och Borås slog Lindome med 3-1 och därmed var saken klar. Enda känslan av osäkerhet och sänkt självförtroende infann sin vid mötet mot Boråsarna. Förstalaget fick en klar förlust medan vi i andralaget hade ledning med 10-4 och sedan 10-6. Då inträffade en mindre ”katastrof” – vi släppte till en 6:a och Boråsarna tog ledning med 12-10 och vann med 13-10. Men det saknade betydelse och eftersom vi hade två avbytare med oss bad jag att få stå över resten – både av hälsoskäl och att jag har mycket att stå med här hemma. Kvarvarande förlorade visserligen de två resterande matcherna mot Borås men körde sedan över Lindome med 3-1 och tabellen ser riktigt trevlig ut!

Kval till div 2 öppen slutresultat

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.