Hökerums SPF-are på resa till Glasets Hus och Ambjörnarp

SPF Hökerum har varit på en heldagsutfykt till Limmared och Glasets Hus. Resan samlade 38 medlemmar och strax innan man kom fram till Limmared stannade man vid Södra Åsarps kyrka för en fika och ett besök i den vackra kyrkan. Vid framkomsten till Glasets Hus tog dess guide Gun Ohlsson emot och gav en mycket intressant och upplysande berättelse från glasbrukets grundare, karolinen överste Gustaf Ruthensparre fram till dagens glasbruk med vodkaflaskornas intåg i produktionen.

Gun Ohlsson gav en mycket bra berättelse om glasbrukets historia.

Gun Ohlsson gav en mycket bra berättelse om glasbrukets historia.

Josef Bäcklund och Samantha Read visade sedan hur glasblåsning går till vilket imponerade på SPF-arna.

Josef Bäcklund och Samantha Read visade hur glasblåsning gick till.

Josef Bäcklund och Samantha Read visade hur glasblåsning gick till.

Resan gick vidare till Ambjörnarp och dess Byakrog där man fick en välsmakande lunch för att därefter åka vidare till Björnhyltans Trädgård. Lotta och Peder Wendefors, som driver trädgården och dess gårdsbutik, berättade om konsten att ta fram ekologiskt odlade produkter. Här serverades kaffe och naturligtvis en morotskaka.

Peder Wendefors kunde allt om ekologisk odling.

Peder Wendefors kunde allt om ekologisk odling.

Man avslutade besöket med att inhandla diverse grönsaker i gårdsbutiken, vilket fick flera att upptäcka den positiva smakupplevelsen i kravodlat. Vid återkomsten till Hökerum tackade ordf Bengt Asp dels busschauffören Bertil Leidek för en behaglig resa samt Gudrun Lundh som varit ansvarig för dagens program.

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.