God vän underhöll i Nitta

Andra lördagens räk-afton i Nitta Café hade överraskande en underhållare som jag var bekant med. När jag 1980 startade Blankettsätteriet (tryckeribranschen) var han med sitt tryckeri min första kund (undantaget min kompanjon som även hade ett tryckeri). Sören Eklund med sitt Essetryck i Ardala (Skara) gav mig snabbt sysselsättning och detta samarbete pågick i många år. Vid ett tillfälle besökte jag Sören i hans bostad och fick en demonstration av Sörens musikaliska färdigheter, vilket imponerade stort på mig.

Lars Waldefeldt och Sören Eklund underhöll i Nitta 19 oktober

Lars Waldefeldt och Sören Eklund underhöll i Nitta 19 oktober

Tillsammans med Lars Waldefeldt från Magnus Kvintett underhöll nu Sören med gamla godingar och berättade om deras olika konstellationer genom åren. Egentligen var jag förhindrad att besöka framträdandet men kunde naturligtvis inte missa att få träffa Sören och åtminstone få ta del av deras underhållning en liten stund. Att Sören hade så många vänner och bekanta från Nitta och Hökerum var en överraskning. En negativ överraskning när det gäller de båda Räk-aftnarna med underhållning är det dåliga gensvar paret Hammar får då antalet gäster, enligt min mening, varit skralt. Hoppas dock att dom inte ger upp och kanske koncentrerar sig på lite mer marknadsföring…

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.