En ”riktig” bouletävling i Jönköping avslutade 2013

Nyårscupen den 28 december avslutade tävlandet 2013. Att jag kallar tävlingen för ”en riktig tävling” beror på att den är upplagd som en bouletävling i första hand och inte det sociala upplägg som numera blir alltmer utbrett. Men även en ”riktig” tävling innebär ju social gemenskap och vi var 2 lag från vårt distrikt som deltog. Vi märkte fort att det är omväxlande att åka en liten bit och spela mot lag man inte möter så ofta. Gamla bekanta och flera nya. Spelupplägget var gruppspel med A+B+C-slutspel. 27 lag kom till start och varje slutspelsgrupp bestod av 8 lag – tre lag spelade inte slutspel. Vi åkte fyra spelare från Hökerum – Anita och Egon Ekunger HÖK/HÖK och Per-Ola Eliasson och jag HÖK/SSÖ. Ekunger hade två vinster efter två matcher och fick i sista gruppspelsmatchen möta ett lag som också hade två vinster. Alltså match om gruppsegern. Tyvärr förlorade Ekunger den och gick till B-slutspel. Peo och jag startade förtroendeingivande då vi i första matchen fick möta Thor Ahlstrand från IST som spelade men en kamrat från ÅKE (Åkeshovs IF i Stockholm). Tog en 6:a i första omgången och sedan fortsatte det som på räls: segern med 13-3. Tyvärr följdes detta av en förlust då två skickliga damer från IST gav oss pisk. Vi avslutade med seger över ett Gränna-lag och gick därför också till B-slutspel. Nu avslutade båda lagen från Hökerum med knappa förluster i B-kvarten och kunde vända hem efter en trevlig bouletävling.

Mitt eget betyg på tävlingen:

Plus: Utöver allt som nämnts ovan så är hallen rätt trevlig och man hade kört på lite mer grus sedan jag var där sist. Lunchtillfälle då man alltid erbjuder en välsmakande soppa samt sedvanliga kafévaror.

Minus: Jag saknar någon form av öppning mellan hallarna för att underlätta att anropa domaren då denne är i andra hallen. Det blev en ganska lång paus mellan gruppspel och slutspel vilket det gnyddes lite på. Vet inte varför men det kan bero på att det var ojämnt antal lag vilket kanske innebar att grupperna räknades om för att säkerställa rättvisa. Jag hade nog valt att istället tagit 16 lag till A-slutspel och 8 lag till B-slutspel. Lag till A-slutspel är mer motiverade att spela 4 slutspelsmatcher och B-slutspelet 2 matcher. Kunde detta innebära kortare upphåll inför slutspelet så skulle nog inte slutspelet tagit så mycket längre tid för A-slutspelet.

 

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.