Kanonspel i Varberg gav en fin 4:e plats

Varbergs Vintercup 37 samlade hela 56 lag i klassen V60 dubbel. En lokal tävling där man spelade 5 omgångar monrad som sedan följdes av placeringsmatcher för de 8 bästa lagen. Jag bildade lag tillsammans med Janne Ahlberg i Dalsjöfors. Det skulle visa sig att vi skulle få en kanonfin tävlingsdag då det mesta fungerade felfritt. Ja i alla fall fram till slutet av tävlingen. Vi började med en 13-2 vinst mot våra reskamrater Ingmar Andersson HÖK och Ingrid Carlsson SKN. Resultatet innebar delad ledning och match mot Gittan och Kenneth från hemmaklubben Varberg på bana 1. Underläge med 0-7 vände på något underligt sätt till en 13-9 vinst. Dags för åter ett Varbergslag – Gert och Britt som vi hade lätt mot – resultat 13-2 och åter ledning i tävlingen. Verksveteranerna från Varberg blev nästa lag för oss där vi aldrig var riktigt hotade – resultat 13-6. Jag vet inte om man innerst inne trodde att det går vägen bara man ställer ut skorna, för trots en klar ledning i tävlingen hade vi glömt hur vi skulle spela sista monradmatchen. Ett lag från Åsa Boule visade hur man spelar boule på 9-10 m avstånd och vi stod handfallna och såg motståndarna gå upp till en 10-0 ledning. Vi tog en 3:a och hoppades på en vändning, men icke. Pisk med 3-13 och Åsa-laget fick spela match om första pris mot Falkenbergs Johanna Hyvärinen och Ola Stenbrink. Trots storförlusten fick vi spela match om tredje pris mot Gunilla och Lars-Åke Simonsson från Knuff i Halmstad. Det stod 9-9 när vi gjorde matchens dåliga omgång och vi förlorade med 9-13. Men en hedrande 4:e plats av 56 lag och med ett spel som förgyllde dagen gjorde att vi kunde åka hem mycket nöjda av vårt dagsverk.

Sju av pristagande lagen, med vinnarna från Falkenberg till vänster följt av Åsa, Knuff, DSF/HÖK, VAR, FFP och KÄR.

Sju av pristagande lagen, med vinnarna från Falkenberg till vänster följt av Åsa, Knuff, DSF/HÖK, VAR, FFP och KÄR.

Resultatlistan från Vintercup 37

 

 

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.