Brandsäkerhet hos Hökerums SPF-are

Månadsträffen i april hos SPF Hökerum samlade ett 40-tal medlemmar. Det ovanligt låga antalet får tillskrivas det fina vårvädret som kanske inte lockade till inomhusaktiviteter. Men de som kom fick en nyttig och viktig information om brandsäkerhet i hemmet. Det var Niklas Martinsson från Räddningsverket som stod för informationen och man fick reda på de vanligaste orsakerna till brand i hemmet: Rökning, elektronik, levande ljus, kvarglömd mat på spisen, barns lek och anlagd brand. Brandvarnare är en av de bästa sätt att skydda sig, likaså att veta hur man släcker olika bränder, såsom med brandsläckare (olika typer) och brandfilt.

Efter Niklas information vidtog fika följt av föreningsinformation av ordf Bengt Asp. Han kunde meddela att föreningen fortfarande har en god ekonomi, att man arrangerar en 1-dagsresa till Bohuslän i augusti där anmälan ska vara gjord senast den 12 april, att nästa månadsträff är den 7 maj i Hällstad där Bo Carlson ”Bosse i Pinnahemmet” står för underhållningen. Olle Larsson som står för ”Folkhälsa och trafik” informerade om motionstävlingen som slutar den 15 maj. Eddy Persson informerade slutligen om SPFs boule-DM som i år spelas i Svenljunga den 22 maj. Mötet avslutades med dragning på lotteri.

SPF-are som låter sig väl smaka…

 

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.