Så nära, så nära i Månadsfighten

Dalsjöfors arrangerade en månadsfight den 11 april i klassen V65 mix-trippel. 26 lag kom till start och man spelade 5 omgångar monrad följt av placeringsmatcher för de 6 bästa lagen.

Hökerum ställde upp med ett lag som aldrig tidigare spelat tillsammans i en mixtrippel, nämligen Anita Ekunger, Per-Ola Eliasson och Eddy Persson. Och man startade starkt genom vinst mot ett Skara-lag med 13-1. Detta innebar ledning i tävlingen och fick då möta tvåan som var Ulricehamns-laget med Anne-Marie Johansson, Morgan Bergling och Boris Rygert. Nu blev det en mycket jämn match och när signalen gått och man skulle spela sista omgången hade ULC ledning med 8-10 och ett klot inne. HÖKarna hade tre klot kvar men att bara ta bort ULCs ledarklot skulle inte räcka. Man försökte spela till sig minst 2 poäng, helst 3. Men icke sa Nicke, HÖK förlorade med 8-11.

Taggade efter förlusten tog man sig an ett lag från Kronäng och då gick det bra igen – seger med 13-2. Då var man åter bland topplagen (3a eller 4a) och fick möta ett starkt lag från Varberg med Britt, Lennart och Sune. En blygsam förlust med 6-9 kunde innebära slutspel om man vann ordentligt i 5:a matchen. Och vann gjorde HÖKarna, men ”bara” med 12-7 mot ett mixat lag från LÄJ/VAR/VAR. Facit blev en 7:e plats, bara 2 diff-poäng från slutspel. Men klart att man var belåten att med ett nykomponerat lag vinna stort och förlora knappt, vilket gör att man ser fram mot en ny tävling med detta lag.

Finallagen i Månadsfighten 11 april, Ulricehamns Morgan Bergling, Anne-Marie Johansson och Boris Rygert, och segrarna från Dalsjöfors Jan Ahlberg, Unga-Lill Johansson och Yngve Dahlbom.

Finallagen i Månadsfighten 11 april, Ulricehamns Morgan Bergling, Anne-Marie Johansson och Boris Rygert, och segrarna från Dalsjöfors Jan Ahlberg, Inga-Lill Johansson och Yngve Dahlbom.

Se hela resultatlistan här!

 

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.