Bra placering i årets Guldcup

Dalsjöfors IF arrangerade den 18 maj sin traditionella Guldcup vid banorna i Övrarp. Tyvärr samlade tävlingen bara 20 lag, vilket är skralt, när dom arrangerar en ”riktig” tävling med grundspel följt av A- och B-slutspel. Man tävlade i klassen V55 dubbel och grundspelet var 4 omgångar monrad. 12 lag till A-slutspel och 8 till B. Jag hade fått med mig Hans Johansson i Sansjö, vilken jag spelat mycket med under min tid i Sansjö. Vi började bra mot hemmalaget Ann-Marie och Sture Johansson, som fick erfara hade vi hade ”flyt” (13-5), följt av match mot Landvetters Lillemor och Bengt Carlsson som fick inkassera en 3-13 förlust. I tredje matchen fick vi möta Jan Pedersen och André Talon (LER/SLO) som hade vunnit sina två första matcher med 13-0 och 13-0. Och dom började med att ta en 4:a mot oss, men vi lyckades ta en 2:a och fick lillen på lite längre avstånd. Vi återfick vårt ”flyt” och plötsligt vann vi med 13-8. Nu låg vi först i monrad-tabellen och fick möta Kronängs Sirkka och Kjell Petersen. Nu var ”flytet” slut och vi fick se oss besegrade med klara siffror. Ändå var vi trea inför A-slutspelet och stod över 1/8-finalerna och mötte i kvarten Dalsjöforslaget med Kerstin Lindblom och Hasse Boman. ”Flytet” var tillbaka och vi vara klara för semifinal. Andra förlusten kom nu mot slutsegrarna från Skövde, Hamid Zangeneh och Lennart Öberg. Matchen om tredje plats var lite underlig. Vi mötte Dalsjöforsarna Jan Ahlberg och Yngve Dahlbom där vi tog en ledning med 5-0. Efter en stunds spel var ställningen 5-10 och man trodde att det var kört. Men vi kom ikapp till 11-10 när tiden var slut och ställningen blev 11-11. Vid ett klot per spelare lyckades jag få vårt förstaklot ca 25-30 cm från lillen och på ett hyfsat avstånd. Dalsjöfors första klot blev för kort och när deras sista klot träffade vårt klot som bibehöll ledningen så var tredjepriset bärgat. Och det var som om någon ansvarig förstod att tävlingen var slut för så fort man satt sig i bilen så kom regnet…

Resultatlistan över de 8 bästa i A-slutspelet

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.