Hökerums SPF-seniorer på resa i Bohuslän

SPF-seniorerna i Hökerum har varit på en lyckad dagstur till Bohuslän. Man hade nappat på en resa arrangerad av Rolfs Flyg & Buss, som hämtade upp seniorerna i arla morgonstund i Hökerum. Färden gick sedan via Göteborg till Smögen där båten M/S Svea väntade med personal och underhållare. Direkt efter avgång fick man avnjuta kaffe och smörgås till dragspelstoner av Ingmar Kavsjö som verkligen gav stämningen att vi var i Bohuslän, varvat med riktigt goa historier från Göteborg och Bohuslän.

Ingmar Kavsjö, uppskattad underhållare på båtturen:.

Ingmar Kavsjö, uppskattad underhållare på båtturen:.

Båtturen gick genom den trånga Sotenkanalen och förbi Hunnebostrand och Hamburgsund till Fjällbacka. Här väntade en härlig lunch med torskrygg, färskpotatis och räksås vid Stora Hotellet Bryggan. Mätta och belåtna vidtog en guidad tur i Fjällbacka, med start vid minnesplatsen där man rest en byst av Ingrid Bergman, som ofta besökte just Fjällbacka. Guiden Karin Olsson tog sedan en rundtur med gruppen och berättade om Fjällbackas historia, en tur som bestod av lika många trappsteg som fotsteg, men gav även mycket intressanta berättelser.

Glada SPF-are på övre däck.

Glada SPF-are på övre däck.

Efter egen tid där deltagarna mestadels smakade på den goda glassen, som passade bra då hela dagen bestod av strålande fint väder, var det dags för chauffören Morgan att se till att Hökerums-seniorerna kom tillbaka till sin hemort.

Guiden Karin Olsson berättade fakta vid Ingrid Bergmans minnesbyst i Fjällbacka.

Guiden Karin Olsson berättade fakta vid Ingrid Bergmans minnesbyst i Fjällbacka.

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.