4 bra matcher räckte till åttonde plats

Sansjö Boule arrangerade Äggacupen på Långfredagen. Den öppna klassen blev inställd pga för lite anmälda lag (2 st), medan det i V55 dubbel kom 30 lag. Upplägget var 5 omg monrad utan slutspel. Från Hökerum kom ett lag där Per-Ola Eliasson spelade tillsammans med mig. Vi kämpade framgångsrikt ända tills sista kloten i den fjärde matchen. Men vi startade först mot D.E. La Boule’s Lisbeth och Ulf Welin där vi ganska snart märke att vi hade ”flyt” och vann med 13-6. Detta innebar att vi fick möta Kronängs Monica och Östen Rydell i nästa match, och ”flytet” höll i sig. Seger med 13-4. Nu var vi ganska långt upp i monradtabellen och fick möta ännu ett lag från D.E. La Boule, där f.d. Hökerumsspelaren Pascal Lefevre ingick. Göteborgarna började med en 4:a och man undrade hur detta skulle sluta. Men har man ”flyt” så har man – en ny seger och nu med 12-7. Fjärde matchens motståndare var åter gamla kompisar till mig – Gunhild Carlén och brodern Hans Johansson. Vi hamnade i underläge 0-10 innan vi vaknade, och började klättra, ända upp till 12-10! Sista omgången (tiden var slut), SSÖ hade 3 klot inne men inga klot kvar – vi hade 4 klot kvar, och behövde ”bara” ta bort ett av deras klot eller lägga in ett eget. Det var då man konstaterade – det finns ingen rättvisa här i världen. Vi la 4 klot för kort och SSÖ-arna vann med 13-12. Motståndare i sista matchen blev ånyo Pascal och Lasse och nu var dom bättre förberedda och gav oss dagens andra förlust, nu med 7-13. Men dagens fina början och jämna avslut gav en hedrande 8:e plats, stryk bara av två lag som hamnade på 2:a och 5:e plats.

Hela resultatlistan från Äggacupen 2015

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.