Hökerums SPF-are på studiebesök hos Ellos

Hökerums SPF-are har varit på studiebesök på Ellos i Viared. Ett 30-tal medlemmar fick se ett modernt postorderföretag som idag blivit ett web-företag, eftersom 80 procent av försäljningen sker via internet. Starten 1948 var annars blygsam då Olle Blomqvist började sälja bl.a T-shirt från en källarlokal för att till slut hamna i sin nuvarande moderna anläggning i Viared 1978. Då var företaget bland de första företagen i Viareds företagspark, vilket sedan vuxit enormt. I början av 2000-talet blev företaget franskägt och fler bolag kom att ingå i koncernen, bl.a välkända Jotex. Idag ägs Ellos av ett investmentbolag.

Gästande SPF-are fick se varornas väg genom företaget.

Gästande SPF-are fick se varornas väg genom företaget.

SPF-arna fick en rundtur på företaget där Josephine Snygg och Magnus Augustsson tog hand om var sin grupp. Det var imponerande att se varornas väg från att de kom in i företaget tills de plockats ihop enligt inkomna order och skickades ut till kunderna. Efter detta var det dags för SPF-arna att inta en lunch i Ellos lunchrestaurang och som avslutning gjordes ett besök i personalbutiken där man kunde göra fynd.

I personalbutiken kunde man göra fynd, om man hade tur.

I personalbutiken kunde man göra fynd, om man hade tur.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.