Hökerumlag vann Bogesundsfighten V 2015

Ulricehamns IFs tävling Bogesundsfighten V samlade 20 lag som spelade i klassen V55 trippel. 20 lag kom till start (60 spelare) och man spelade 5 omgångar monrad utan slutspel. Matcherna hade tidsbegränsning och med bra flyt så var tävlingen slut vid 15-tiden. Hökerums Boule hade representanter i två lag – ett rent HÖK-lag med Per-Ola Eliasson, Egon Ekunger och Eddy Persson och ett blandat lag där Christer Green spelade med ULC-spelarna Anne-Marie Johansson och Dick Enander. Laget med P-O började mot ULCs Olof A, Sven-Olov G och Helena S, och kom efter 2 omgångar i underläge med 0-3, tog sedan 13 raka och vann med 13-3. Fick därefter möta kamrater från Dalsjöfors med Yngve D, Inga-Lill J och Hasse B, och när signalen gick och man spelade sista omgången lyckades HÖK ha 8-8 och två klot inne, 6-7 cm på var sida om lillen. Yngve D hade ett klot kvar, och fick in det så DAL vann med 9-8. Kanske var det denna ringa förlust som bidrog till att HÖK-arna fick en något lättare fortsättning för sedan vann man mot DAL/KÄR-laget med Jan A, Inger och Ove L med 13-3, följt av seger mot Christer A, Per-Olof J-F och Thor Allan T i Tidaholmslaget med 13-7. I femte och sista matchen fick HÖK möta det enda lag som då hade 4 vinster, BBCs lag med Arne A, Margareta L och Lars-Erik F. Då fick HÖK-arna till det som fordrades – en storvinst. Med siffrorna 13-1 tog man hem tävlingen, och med lag som BON från Skövde som spelade mot Tidaholm (pl 3-4) och vann med 13-2, inte räckte ända fram.

På prispallen, segrarna från Hökerum med Egon Ekunger, Per-Ola Eliasson och Eddy Persson flankerade fr.v av tvåorna från Bonbon Peter Wallin, Hamid Zangeneh och Rolf Claesson och t.h av treorna från Borås BC Lars-Erik Fritioff, Margareta Linde och Arne Andersson.

På prispallen, segrarna från Hökerum med Egon Ekunger, Per-Ola Eliasson och Eddy Persson flankerade fr.v av tvåorna från Bonbon Peter Wallin, Hamid Zangeneh och Rolf Claesson och t.h av treorna från Borås BC Lars-Erik Fritioff, Margareta Linde och Arne Andersson.

 

Tidsbegränsning är bra men den bör vara olika beroende vilken klass som spelas. Singel går fort och där räcker det med ca 40 min i snitt, dubbel lite längre (45 min) och trippel som tar betydligt längre tid då lagen består av tre spelare som taktiskt lägger upp lagets spel bör ha minst 50 minuter. I dagens tävling var det i omg 1 fyra matcher (8 lag) som inte kom till 13 efter pågående omgång och en till. I omg 2 var det fem matcher (10 lag, halva startfältet) som inte kom till 13. Nu vet vi att det finns lag som spelar olika snabbt, men ett lag spelade 4 av de 5 omgångarna utan att matcherna kom till 13. Så att ha olika längd på tidsbegränsningen beroende på lagstorlek kanske ska rekommenderas?

Bogesundsfighten V resultat

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.