Kosläpp populärt utflyktsmål

Uppskattningsvis 1.500 hade kommit för att se kosläppet.

Uppskattningsvis 1.500 hade kommit för att se kosläppet.

När Stommen i Brunn släppte ut korna på årets första bete kom det närmare 1.500 personer för att se skådespelet.

Felicia och mormor Lisbeth

Felicia och mormor Lisbeth väntar på kossorna

Redan när man skulle parkera bilen förstod man att vi inte skulle vara själva där. Men de flesta tog det med ro och väl framme vid gårdsbyggnaderna fick vi delta i en tipspromenad, där frågorna handlade om lantbruk och produkter som framställs med mjölk som råvara. Skiljefrågan var svårast: Hur många liter (eller kg) levererar gården under ett år? Ja, vi visste inte ens hur många kor dom hade.

Sedan blev alla bjudna på go mjölk och goa kanelbullar. Nu gällde det att ta reda på en bra plats så man kunde se korna komma ut från ladugården, först lite försiktigt men strax hoppande och bölande och bråkande med varandra. Om man undrade varför korna var lite långa i ansiktet, så berodde det säkert på att det bara var några ynkliga plusgrader. Dom hade väl väntat sig sommarvärme när dom kom ut?

Kan den bruna kon tänka: "Har i aldri sett en ko?"

Kan den bruna kon tänka: ”Har i aldri sett en ko?”

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.