19-åriga SM-minnen

Nr-lappar  Eddys SM

13 nummerlappar från mina år i SM

SM i Borås 1996 var mitt första deltagande i SM. Och det var min andra tävling över huvud taget. Därefter har det blivit många SM-äventyr även om jag hoppat över några här och där. Och de flesta nummerlapparna har jag sparat på väggen i mitt arbetsrum, där den äldsta är från SM i Motala 1999, då jag spelade med Åsa Eliasson.

Mitt bästa SM var 2009 i Växjö, då jag spelade med Gerd Sandin. Vi hade då många framgångsrika tävlingar bakom oss, som gav oss värdefulla rankingpoäng. Så framgångsrika att vi var seedade i samtliga SM-klasser där vi deltog. I klassen V55 Mixed var vi seedade 10:a, i V55 Dubbel på plats 11:a och i V55 Singel var jag på plats 25 och Gerd på 28. Vi gick vidare från pool-spelen men kom aldrig högre upp än plats 17-32. Bästa matchen gjorde vi i V55 Dubbel där vi efter poolspelet mötte hemmalaget från SAN med Pekka Karlsson och Rudolf Jarz. Den sistnämnde kunde vi läsa om på en helsida i en Växjötidning dagen före, hur stor favorit han var i sitt SM-deltagande. Och SAN tog också första poängen, men på nått sätt tog vi nästa och fick ”lillen”. Med vårt lilleavstånd på 9-9.75 m hade dom svårt att ta tillbaka lillen, men det var sega omgångar. Efter 1 timmas spel hade vi en ledning med 10-4 (tror jag). Matchen var slut efter nästan 2 timmar, och då hade vi vunnit med 13-9. Den segern glömmer i alla fall inte jag någon gång. Tyvärr hade våra motståndare från Kärnan som vi mötte i nästa match vilat över 1 timma och vi föll med några knappa poäng trots bra publikstöd från bl.a vänner i Dalsjöfors GoIF.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.