Parodi av boule när öppenserierna avslutade

WDBFs seriespel i öppna divisionerna blev i höstsamlingen en parodi på boulespel. Att efter en vårsamling i Skara på deras fina anläggning trodde väl man inte att höstens spel skulle ske i en stadspark, med smala gångar med kurvor och backar som banor. Det var en stor majoritet som gav tummen ner till arrangemanget. Så någon propaganda för vår sport blev det verkligen inte – tvärtom. Flanörer som ev stannade upp lite vid banorna, fick se vuxna människor släppa iväg stålklot från ringarna, för att se kloten rulla iväg med allt större fart för att till slut hamna utanför banorna – några gånger t.o.m ut i Viskan. Som när Hökerum spelade sista matchen på lördagskvällen, rullade HÖK första klotet. Motståndarna skulle sedan rulla nästa klot – men det rullade iväg utanför banlinjerna. Även nästa klot gjorde så, och nästa, och nästa, jag alla 6 kloten rann iväg utanför banan. HÖK kunde sedan lägga sina kvarvarande 5 klot på säker mark och få 6 poäng. Inget spel som kunde imponera på ev åskådare, utan gav bara distriktet ett betyg för val av spelplats. När sedan ordföranden skickar ut en klubbinformation, där han skriver ”…det viktigaste är ju att vi syns i ett samanhang som inte är så vanligt.” Och jag som alltid har trott att det sportsliga och mest rättvisa arrangemang är viktigast. Men jag får tydligen omvärdera mina planer för framtida spel och arbete inom boulesporten. Jag lovar en sak på stående fot: Kommer aldrig någonsin att ställa upp och spela DM, seriespel eller annat WDBF-arrangemang som arrangeras på liknande sätt som seriespelet i Borås.

Tänkbara alternativa spelplatser: Skövde, Skara, Åmål, Svenljunga, Dalsjöfors, Ulricehamn, Sandared, Mölltorp, Tibro osv. Om inte klubbar på dessa orter ville stå för arrangemanget, så tror jag att dom gärna ställer sin anläggning till förfogande, då dom kan stå för servering, och då tjäna en hacka.

Parodi (förlöjligande efterbildning, vrångbild) från SAO

 

HÖKERUMS SERIELAG I ÖPPNA KLASSEN 2015

Höstomgångens HÖK-lag, övre raden fr.v Egon Ekunger, Anita Ekunger och Per-Ola Eliasson, undre raden fr.v Kent Janson, Ann-Christin Björklin, Birgit Ernvid och Eddy Persson. Under lördagen ersatte Bo Ernvid Birgit.

Hökerums tredjeplats motsvarar ganska väl lagets prestationer vid vårens och höstens sammandrag. Men laget stod för de jämnaste matcherna i serien – 7 oavgjorda! och 2 vinster och bara en enda förlust. Förlusten kom – inte oväntat – i Borås stadspark på söndagsmorgonen mot Lidköping på banorna 3 och 4. Banor som Lidköping spelat på under lördagen. Årets vinster var på våren mot Trix och i höst sista matchen mot Houdini.

Tabell div 3

Tabell div 4

Tabell div 5

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.