Jämnt i toppen när Bogesundsfighten H avgjordes

26 trippellag kom till start när Ulricehamn arrangerade sin sista tävling för året, Bogesundsfighten H. Tävlingen bjöd på många spännande och jämna matcher, men också på överraskningar enligt min mening. Varberg kom med två starka lag och Hökerum hade två lag med i tävlingen, där ett av dom var med i toppen till en början. De båda Varbergslagen möttes i början av tävlingen och då vann lag Timo Lager över lag Kenneth Johansson. När det var dags för sista omgången möttes dom igen genom att dom hade platserna 1 och 2 i monrad-tabellen. Nu fick lag Kenneth revansch när man hade kontroll över matchen i stort hela tiden, men i de allra sista omgångarna var det nära att Timos lag kom ikapp.

Hökerums båda lag hade helt olika framgångar i tävlingen. Lag Egon Ekunger började starkt med vinster i de tre första matcherna men ”kroknade” i de två sista genom stora förluster (2-13 och 3-13) och fick plats 14 i resultatlistan. Hökerums lag Christer Green började ”försiktigt” med två förluster men tog sig samman och vann de tre återstående matcher, i en allt stegrande form genom vinsterna 13-8 13-5 och 13-0, vilket gav en hedrande 7:e plats!

Ser man på slutresultatet så var det otroligt jämnt i alla fall mellan de 4 första lagen – inte ens ”diffen” kunde avgöra platserna två och tre utan egna poäng, och där skiljde det bara ett enda poäng. Laget med Monica Fällmar tyckte jag hörde till en av positiva överraskningarna med en 13-0 och en 13-1 vinst vilket nästan gav seger i tävlingen. Dagens skott stod nog annars Jan Ahlberg (DAL) för i näst sista mötet då man låg under mot Bonbon Skövde med 11-7. Janne hade ett klot kvar och om han sköt bort Bonbons klot ”i högen” skulle hans lag få en femma och ta ledningen med 12-11. Han skör en carreau som gav en 6:a och matchvinst! Undrar hur han sov den följande natten…

Tävlingen förflöt mycket bra och man startade sista omgången redan vid 14-tiden trots att man hade generös matchtid eftersom man spelade trippel-matcher. Och dagen till ära hade man fått distriktets nationelle domare, Roger Smedenfeldt, som såg till att spelarna uppförde sig väl på banorna.

Se hela resultatlistan här!

 

Det här inlägget postades i Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.