1966-2016 blir 50 år och GULD-bröllopsdag

G-paret 1

Tiden går fort och plötsligt har vi varit gifta i 50 år. Det var i Sjöbo-kyrkan som vi sa ja till varandra den 8 januari 1966 kl 15. Vittnen var Sol-Britt och Bosse Johansson och efter vigseln blev det besök hos fotografen.

Brudparet 1966

Brudparet 1966

Därefter tog vi oss till Park Hotel i Borås, som låg mellan Krokshallstorget och Borås Central, där Lisbeths föräldrar Gunborg och Yngve Rundqvist bokat för bröllopsmiddagen. Kaffe bjöd sedan Gunborg och Yngve på i sitt hem på Utgårdsgatan.

Syskonen P 1

Patrik, Sandra och Daniel grattar på vår stora dag.

På guldbröllpsdagen dyker våra tre barn upp och gratulerar och vi skålar i lite champagne och fikar. Då berättar dom att vi dagen efter, på lördagen den 9 januari, ska vara klara kl 11.00 för en utflykt och ska ha packat en väska för övernattning och kläder för bl.a. både fritid och restaurangbesök.

Flaggan i toppSå kl 11.00 stod vi klara och då kom våra tre barn tillsammans med sina respektive och våra barnbarn och lastade in i bilar. Färden gick till Borås där vi spelade bowling i en timma följt av besök på en snabbmatsrestaurang så vi alla skulle klara en liten bilresa innan vi kom fram till målet.

Under färden västerut var det många tankar och gissningar hos oss och när hela vår nu så stora familj är ute på lite hemliga resor brukar alltid någon försäga sig. Men inte nu inte.

 

Gothia Towers 3

Målet var Göteborg och bilarna körde in på Gothia Towerns Hotell’s parkering, och vi undrade vad som väntade oss nu. Jodå, våra barn med de sina hade bokat rum för alla 14 personerna i Gothia Towern 3, det nya tornet. När vi checkat in på våra rum var det festlig start i ett av våra barns rum, där vi fick avnjuta champagne och andra förfriskande drycker.

RestaurangenSedan tog man på sig varma kläder och tog en promenad på några minuter till en mysig restaurang där alla fick äta valfritt från menyn.

Stämningen var hög hela dagen och steg om möjligt  när vi åter på hotellet samlades i baren för att varva ner under gemytliga former.

Persson vid frukostbordet

När hela Perssons från Hökerum tog hotellets utsökta frukost i besittning blev det ett långbord som fordrades.

Så vi tackar våra barn och barnbarn med respektive för en upplevelse på vår 50-åriga bröllopsdag som vi alltid kommer att minnas!

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.