I morse var vintern tillbaka, vilket oroar

Kl 06:30 i morse tittade jag ut genom fönstret och såg att allt var vitt – gräsmattor, tak, träd – ja allt.

Temp 16-04-24 10.45

Knappt 4 plusgrader kl 10.30

Kl 10:30 vräkte det ner vitt material från himlen igen. Denna gång hagel. Temperaturen var då knappt 4 plus-grader.

Då fick jag en olustkänsla, och tankarna gick till Valborgsmässoafton, mindre än 6 dygn bort, då vi ska stå och spela seriespel i Mölltorp (Karlsborg). Samtliga distriktsserier i veteranklassen ska dit.

Många har redan tidigare reagerat på seriespelets placering, inte bara för att det är Valborgsmässoafton utan hur tidigt på våren det är. Jag har spelat boule i 20 år och redan efter något år började jag spela seriespel, men kan inte påminna mig att vi någon gång spelat seriespel i april. Däremot minns jag mycket väl när jag, med hjälp av min bror, stod ute och körde en cementblandare för att gjuta en klack för att tilläggsisolera huset. Det var 1:a maj. Och snön vräkte ner så vi såg knappt varandra. Klart att man undrar det intelligenta i att lägga seriespelet så tidigt. Det är i alla fall olyckligt och gynnar nog inte ett ökat intresse för seriespel…

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.