3 vinster och 2 förluster (11-12, 12-13)

Bogesundsfighten H spelades den 8 oktober i Ulricehamn. Jag spelade med två Dalsjöforsspelare – Janne Ahlberg och Yngve Dahlbom – och tävlingen samlade 32 lag. Man spelade 5 omgångar monrad utan slutspel. Vi började bra mot ett Ulricehamnslag (Grimborg/Johansson/Larsson) där vi vann ganska klart. Fick därför möta Varbergslaget med Timo Lager/Mats Peterson/Hans-Åke Svensson där vi tog en ledning med 11-2. Ja, vad hände då? Jo vi tappade ledningen och när tiden var slut kunde Varbergslaget notera en vinst med 12-11. Snöpligt är milt uttryckt så som vi kände då. I nästa match mötte vi ULC-laget med Jan-Gunnar Roos/Ivar Wahl/Boris Rygert där vi tog en ledning med 9-2. Ja, vad hände då? Jo vi tappade ledningen och vid tidens slut tog ULC 4 poäng i sista spelet och ställningen blev 12-12. I särspel med ett klot var förlorade vi, alltså med 12-13. Nu kändes det dubbelt snöpligt. I de två återstående matcherna mötte vi ULC-lagen med Gary/Bo/Kjell samt återigen Jan-Gunnar/Ivar/Boris där vi vann båda. Detta räckte till en 8:e plats och tack vare att de två förlusterna bara blev udda-klots förluster där vi ändå fick 11 resp 12 poäng, blev vi laget med absolut flest egna poäng: 62 av 65 möjliga! Rätt nöjd ändå, men att tappa ledning med 11-2 resp 9-2 svider naturligtvis…

Prispallen vid Bogesundsfighten H 2016.

Prispallen vid Bogesundsfighten H 2016.

Totala slutresultatet ser du här

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.