35 lag i Trollmixen 18 november

Borås BC arrangerade Trollmixen i Ulricehamns boulehall och det i klassen V65MXd. Man spelade 5 omgångar monrad utan slutspel. Hökerum hade två lag med – Anita och Egon Ekunger samt Lilian Johansson och Eddy Persson. För Lilian och Eddy var det premiär att spela en tävling och man började lite trevande i första matchen – låg under med 0-9 men hämtade upp och hade 10-10 när motståndarna fick en 3:a. Fick stryk ytterligare tre matcher där två av dom var med uddaklot – 10-11 och 9-10. En storvinst med 13-4 gjorde att man bara hade -3 i slutkvot med bara en matchvinst vilket gjorde vår premiärtävling fullt godkänd. Laget Ekunger hade också en trög start men lyckades bärga 2 segrar.

Det blev lite ”tjöt” under tävlingen. Först att det var ojämnt antal lag där kritikerna menade att arrangören skulle se till att så inte blev fallet. Jag anser att så många lag som vill komma ska spela och så har det varit alla de 20 år jag tävlat, och det står t.o.m. i SBFs tävlingsbestämmelser hur man går tillväga vid ojämnt antal lag (läs bifogat klipp nedan). Här anser jag att arrangören handlat enligt reglerna och inte ”skickade hem” något lag.

En annan sak som irriterade fler var att man spelade pågående omgång och sedan slut. Samma sak igen – mina 20 år som spelare har vant mig vid att man spelar pågående omgång och en till. Varför göra ett aldrig tidigare ifrågasatt system irriterande och göra deltagare missnöjda när allt var dukat för en bra tävling? Jag har ställt frågan till BBCs ledning om detta förfarande ska blir permanent i BBCs tävlingar framöver.

Utdrag ur SBFs TB

Hela resultatlistan finner du här!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tävlingsrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.